Новини

2 млн. лв. искат от държавата Лясковец, Сухиндол, Свищов и Елена за укрепителни дейности

БЛИЗО 2 МЛН. ЛВ. ИСКАТ ОБЩИНИТЕ ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Това стана ясно след вчерашно заседание в областната администрация, на което докладните записки на кметствата бяха одобрени от губернатора проф. Пенчо Пенчев и ресорната областна комисия.

Лясковец настоява за финансиране на неотложни аварийно-възстановителни работи по ул. „Мизия”, ул. „Янтра” и ул. „Панайот Хитов” в с. Драгижево на стойност 286 634 лв. Освен това общината иска други 130 815 лв. за ремонти по ул. „Васил Левски“ и „Теменуга“ в село Джулюница.

В община Сухиндол се нуждаят от 115 000 лв. за аварийно-възстановителни дейности на църквата „Св. Димитър“ в село Бяла река. От кметството искат да се ремонтира оградата и да се отводни гробищният парк в града, за което са нужни около 160 000 лв. Също от Сухиндол са заявили финансиране на неотложни аварийно-възстановителни работи за читалище „Трезвеност” на стойност 240 000 лв.

От Община Свищов искат 111 000 лв. за укрепването на улица „19-а“ в село Царевец, както и 520 000 лв. за ремонт на ул. „Рила“ в Ореш. Също от града край Дунав настояват за 67 000 лв. за неотложни аварийно-възстановителни работи на подпорна стена на ул. „Екзарх Антим I”.

От кметството в Елена са заявили 46 000 лв. за авариен ремонт на водосток на ул. „Недешковци“, както и други 185 000 лв. за изграждане на водосток на ул. „Казаци“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *