5 четения

„Булгариенхилфе” дари автомобил за патронажа в Елена

Домашният социален патронаж в Елена получи поредното дарение от немската благотворителна организация „Помощ за България”. В събота нейният председател Юрген Мюлер и еленският кмет инж. Дилян Млъзев подписаха договора за дарение, което възлиза на 6000 евро. С 4100 евро от тях е закупен автомобил за социалното заведение, от който отдавна има необходимост. С него ще се доставя храната до 130 абоната на услугата от града и четири села на общината. С останалата част от парите се осигурява храненето за два месеца на още 25 души, които имат нужда от подпомагане.

Юрген Мюлер, който през миналата година бе удостоен с плакет за благотворителната си дейност в Елена, пристигна в града заедно със семейството си – съпругата Рия, дъщерята Ина и сестрата Зилке. Гостите от Германия бяха посрещнати от кмета Млъзев, а след това заедно посетиха Домашния социален патронаж. С дарения от „Помощ за България” в домашния патронаж е монтирана вентилационна система, две поредни години е разкрита социална кухня, очаква се да пристигне и картофобелачка. Немските приятели помагат и на хосписа в Елена, на Защитеното жилище, а преди закриването му и на Дома за деца и младежи с ментални увреждания в Илаков рът.

„Булгариенхилфе” е основана от Юрген Мюлер преди близо 20 години и оттогава развива благотворителност в страната. Вече работят заедно и със създадената от преди година още една немска благотворителна организация „Децата се нуждаят от свобода”.

Мария СИМЕОНОВА

Снимка Петър ДИМОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *