Кола изгоря като факла след жесток челен удар в Хаинбоаз

Лек автомобил „Киа Рио” изгоря като факла след жесток челен удар с „Фолксваген” в Хаинбоаз в петък следобед. Пострадали са мъж и жена, които са пътували в изпепеления автомобил. Произшествието е станало след Мишеморков хан в посока към Стара Загора.

Фолксвагенът пътувал от Велико Търново и бил управляван от 27-годишния търновец Д. М. Той се удря челно с насрещната кола и в резултат на високата скорост киата лумва в пламъци. Възпламенената кола е била управлявана от 28-годишния В. С. от София. При произшествието са пострадали водачът на киата, който е с фрактури на таза и прешлен, без опасност за живота, и возещата се до него 25-годишна жена от Враца, която е с фрактури на таза и ходилото, без опасност за живота. Мъжът е откаран в „Пирогов”, а жената е настанена за лечение във великотърновската болница.

Шофьори на преминаващи автомобили спрели и се притекли на помощ на хората в двата автомобила. Пътниците в горящата кола били извадени, а след минути откарани с линейка в областната болница във Велико Търново. В голфа също пътували мъж и жена, които не били ранени. На местопроизшествието се струпали екипи на полицията и пожарната, пламъците били изгасени.

Няколко часа по-късно в петък срещу събота в Бутово също изгоряха мистериозно две леки коли, паркирани пред една къща и на една фамилия. Двамата мерцедеса лумнали последователно в 3 часа. Едната кола е напълно изгоряла, а от другата останало само половината. Няма данни за умишлен палеж, а синът на собственика бил в Германия от доста време на гурбет.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *