Областната конференция на ДПС посочи Ахмед Доган за единствения лидер на партията

ПОЧЕТНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС АХМЕД ДОГАН Е ЕСТЕСТВЕНИЯТ ЛИДЕР НА ПАРТИЯТА, посочи областната конференция на движението, която се проведе в събота във Велико Търново.

Форумът не издигна кандидат за председател на ДПС, но делегатите се обединиха около становището, че Доган е лидерът. Това обясни пред журналисти Мустафа Карадайъ, който заедно с депутата от Великотърновска област Камен Костадинов бяха гости на събранието в старата столица.

Съпредседателят на ДПС посочи още, че от областта ни са избрани 17 делегати за националната конференция, които са упълномощени да правят предложения за промени в устава на партията, както и в ръководните органи.

„Областната конференция прие решение, с което в декларативен характер изрази общото становище на цялата областна структура, че почетният председател Ахмед Доган олицетворява единството на ДПС. Областната конференция препотвърди, че лидер на партията е Ахмед Доган, а на делегатите на националната конференция беше делегирано да гласуват за оперативен председател”, обясни Мустафа Карадайъ.

Той сподели също, че изключеният бивш председател Лютви Местан не е бил споменаван, защото е безинтересен за членовете на ДПС в областта. В същото време Карадайъ подчерта, че Местан е бил оперативен председател на партията и е трябвало да си върши задълженията като такъв. По думите му за оперативен председател на движението могат да бъдат издигнати всички 50 000 членове на партията в страната.

„Областната конференция на ДПС упълномощи избраните делегати за националната конференция да предложат и направят нужните промени в устава на ДПС. В устава се уреждат въпросите какъв е начинът на представителство на една партия съгласно Закона за политическите партии. Тоест те могат да предложат промени в устава, ако са нужни. Съгласно промените в устава, които евентуално биха се извършили, те са упълномощени да правят промени и в ръководните органи на партията”, обясни още Карадайъ.

Той не коментира предварително дали евентуалните промени биха направили така, че да отпадне необходимостта за оперативни председатели и единствен лидер на партията да остане Ахмед Доган.

На конференцията Гюнай Далоолу беше преизбран за областен председател на партията, а с него ще работи Областен съвет от 31 души, които също бяха утвърдени от делегатите.

Елена ЧАМУРКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *