26 четения

Роди се сдружение „МИГ – общини Елена и Златарица“

Информационна конференция за популяризиране процеса на разработване на Стратегия за водено от общностите местно развитие се проведе в Елена по изпълнение на проекта на общините Елена и Златарица.

Участваха представители на заинтересованите страни на публично-частното партньорство – местна власт, бизнес, спортни и туристически клубове, читалища, училища, младежи, активни граждани. Пред участниците бяха представени мерките не само по Програмата за развитие на селските райони, но и по други оперативни програми.

Местната инициативна група е тази, която ще внесе в Министерството на земеделието и храните за одобрение и финансиране приоритетни за територията проекти. В предишния програмен период в рамките на подхода „Лидер” беше изградена и регистрирана за двете общини местна инициативна група (МИГ) „Еленско-Златаришки балкан“. Тя обаче не разви дейност и не изпълни своето предназначение. Затова Управителният съвет на старото сдружение свика извънредно общо събрание. Най-напред бе приета промяна в неговото наименование и то ще бъде „МИГ – общини Елена и Златарица“. МИГ наброява засега 35 души – 19 от Елена и 16 от Златарица, и е отворена за други желаещи. С участието на 33 членове на сдружението бяха избрани неговите ръководни органи.

На първото си заседание новият Управителен съвет избра за председател еленския кмет инж. Дилян Млъзев, а неговия колега от Златарица Пенчо Чанев за заместник-председател.

М. СИМЕОНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!