ДСБ промени устава си, отваря се към гражданското общество

32-МА ДЕЛЕГАТИ ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ ПРИСЪСТВАХА НА 14-ОТО НАЦИОНАЛНО СЪБРАНИЕ НА ДСБ, което се проведе през уикенда в София, съобщи за „Борба“ областният координатор Йордан Байчев.

Освен него и общинските председатели на форума на тъмносинята партия нашият регион е бил представен и от членове на ДСБ от десетте общински организации. Събранието е приело нов устав, а делегатите са решили ДСБ да остане в „Реформаторския блок”, като целта е блокът да се върне към първоначалните си цели и обещания, уточни Бойчев. По думите му ще се работи за провеждането на коренни реформи във всички системи на обществения и политическия живот, като най-силен акцент се слага върху правосъдната реформа, която е основна и без която няма как да се случат всички останали.

Новият устав предвижда създаването на нов орган – Изпълнителен съвет, който включва националното ръководство и всички регионални координатори, а те вече ще бъдат областни председатели. С цел по-добра комуникация в партията ще се сформират и областни структури. Освен това се създават и два вида клубове за членовете на ДСБ – на териториален принцип и тематични. Тъмносините се отварят към гражданите и за целта към ДСБ ще се сформира граждански съвет с експерти от различни области.

Елена ЧАМУРКОВА

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *