Ферарио Спасов: „В движение трябва да стабилизираме отбора и да постигаме победите по убедителен начин”

Новият старши треньор на „Етър ВТ” Ферарио Спасов не пожела да коментира в детайли представянето на отбора в срещата с „Янтра” в Габрово, която изгледа от трибуните на стадион „Христо Ботев”.

„Това, което съм видял, ще го запазя за себе си. При всички положения предстои работа, няма как да стане по друг начин. В движение трябва да стабилизираме отбора и да постигаме по убедителен начин победите.

Мачът бе тежък при всички положения, като най-важното са трите точки и победата. Отборът на „Янтра” беше доста добре организиран дълбоко в защита и даде малко шансове за чисти положения за гол. Естествено, и тежкото време повлия за това. Но най-важното са победата и трите точки. Всички момчета се стараха, бориха се на този тежък терен”, коментира Ферарио Спасов.

По неговите думи първенството върви и трудно могат нещата да се променят драстично, но „Етър ВТ” има добри играчи, които по-спокойно трябва да печелят мачовете.

Познавам футболистите като имена, но като отбор сега се запознавам с тях. „Имат отборен дух, имат възможности, просто трябва да се доуточнят и пипнат някои неща. Пак казвам, да бъдем по-спокойни във воденето на играта и спечелването на мачовете”, добави той и заяви сигурност, че етърци ще спечелят предстоящите гостувания в Белене и Славяново. На 3 април Спасов, който във вторник заминава за Германия, ще дебютира на стадион „Ивайло” срещу ФК „Севлиево” начело на великотърновци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *