Двама членове на ръководството на „Локомотив” хвърлиха оставка

Без премии в горнооряховския „Локомотив” за равен до края на сезона

 

Футболистите на „Локомотив” (Горна Оряховица) няма да получават премии за равен мач до края на първенството. Това стана ясно след заседание на Управителния съвет на клуба в понеделник. Решението явно е следствие на слабия старт на отбора в пролетния полусезон от първенството на „Б” група.

Съвещанието завърши и с оставки на двама от членовете на ръководството. Николай Рашков и Огнян Стоянов, които от години са неизменно част от клуба и са в основата на възхода му, си тръгват.

Напускането им идва след публикации в горнооряховски седмичник и национален ежедневник, които разкриват нелицеприятни неща, свързани с представителния отбор.

„От двайсет години подпомагам различни каузи в Горна Оряховица. Дал съм над 200 000 лева за футбол, спорт и благотворителни каузи. Непрекъснато ръчках бизнесмените да подпомагаме „Локомотив”. Изтърпях всякакви подмятания от хора около старши треньора Сашо Ангелов. Но да намесват семейството ми, да се занимават са Антоний Балъков, представител на прочута в цял свят футболна фамилия, и с жена ми, ми идва в повече. На Управителния съвет попитах Сашо Ангелов дали съм му се месил някога за състава или тактиката, отговори, че не съм. Щом ме определя като „прът в колелата на отбора”, да продължат без мен”, каза Николай Рашков.

Той бе категоричен, че проблемите в представянето на отбора идват от липсата на дисциплина. Според него на тренировки тарторите дори „хващат за гушите” по-младите футболисти.

Николай Рашков е купил лично нова екипировка на отбора и топки „Шампионска лига”, а клубът е платил 22 000 лева за лагера в Балчик, така че оправдания с липса на база и екипировка не може да има, добави той.

Огнян Стоянов пък е заявил, че не желае да обсъжда оставката си сега, за да не се отпушват нови пререкания в момент, в който „Локомотив” преследва своята голяма цел – влизане в „А” група. „Анализи ще правим след първенството”, е позицията на общинският съветник.

„По време на тренировка е нормално да има някое остро влизане, чукване и изблик на нерви от страна на играчите, чийто адреналин е висок. Във футбола това го има във всеки отбор, но сбивания между състезатели няма. Категоричен съм, че в съблекалнята разправии никога не е имало. По принцип футболистите се правят на мъже пред външни хора, но вътре – не. Да, Мечев влезе твърдо на Суда, но вчера пък самият тунизиец настъпи Байдаков. Това е част от тренировката. Никъде, където съм бил треньор, не съм позволявал да ми се месят при определяне на състава. Аз самият бих искал да знам кой е източникът на тези информации, които развалят обстановката в клуба“, заяви старши треньорът Сашо Ангелов.

Той призна, че отборът не е стартирал добре, и напрежението е дошло оттам, но е играл добре при гостуването в Мездра и е изпуснал победата. „Отборът ще заиграе. Има много мачове, нищо за влизането в елита не е решено“, каза още Сашо Ангелов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *