Силен старт на танцьорите от „ЗОКИ” в новата спортносъстезателна година

Великотърновските таланти спечелиха Гран При на фестивала Galleria Dance Cup

 

Гран При и Купа за цялостен принос в танцовото изкуство спечелиха състезателите на СК „ЗОКИ” (Велико Търново) на провелия се в София танцов фестивал Galleria Dance Cup. Над 200 танцьори от цялата страна в различни възрастови групи показаха своите умения в стиловете „Класически и характерни танци“, „Съвременни танци“, „Улични и хип-хоп“, „Латино и стандартни танци“.

При най-малките от 5 до 12 години в стил „Съвременни танци” на първо място в солата е Мария Светозарова, следвана от Магдалена Брайнова. При дуетите победиха Дони Петров и Елия Стоянова, трето място за Мария Светозарова и Заира Велкова.

В същата възраст при формациите отново танцьорите на „ЗОКИ” заеха първо и второ място. При характерните танци клубът окупира първото място за формацията, а при солата Мартина Несторова е със сребро.

В най-оспорваната възрастова група 13 – 17 години при „Съвременни танци” Камелия Къндева е над всички при солата, веднага след нея се подреди Гала Захариева. Второ място зае дуетът Йоана Йорданова и Ралица Стоянова, трети са Габриела Ганчева и Пламена Александрова.

В стил „Улични и хип-хоп танци” при солата първа е Камелия Къндева, втора Ралица Стоянова. В стил латиношоу първото място също е за състезател от „ЗОКИ” – Ангелина Галунска.

За състезателите на великотърновския клуб започва една наситена с републикански и международни шампионати година, като още другия месец ще участват в две от най-престижните танцови състезания – Европейски шампионат за квалификации на Световно първенство. На три от състезателките – Гала Захариева, Камелия Къндева и Пламена Александрова, предстои старт на най-престижния танцов форум – Световната танцова олимпиада в Москва, където ръководителят на клуба Зорица Радловска е поканена за съдия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.