Сребро за Мартин Иванов от първенството по бокс

Тинко Банабаков с бронз от турнир в Испания

 

Сребърен медал спечели боксов клуб „Ивайло ВТ“ от първия кръг на Държавното лично първенство за младежи до 18 години, което бе и Купа България. В Пловдив в категория до 64 килограма дебютантът във възрастта Мартин Иванов бе в компанията на 19 боксьори.

17-годишният ученик в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия постигна три победи по пътя към финала, но в спора за златния медал падна Любомир Пенев от ЦСКА.

Съотборникът му Радослав Атанасов участва в най-многолюдната категория до 64 килограма, където играха 30 боксьори. Атанасов направи силен мач срещу Васил Митков от „Спартак“, но съдиите присъдиха победа с 2:1 за пловдивчанина.

„Доволен съм и от двамата. Мартин се нуждае от повече агресия, той беше с класи над съперниците си преди финала. Преди следващото състезание ще го взема на лагер с мъжете“, коментира Евгени Донев.

Той добави, че друг негов възпитаник Тинко Банабаков е спечелил бронзов медал от големия международен турнир „Тотана“ в Испания. В състезанието са участвали боксьори от водещи страни, като Русия, Англия, Италия, Франция, Германия, домакинът Испания и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *