Двама на съд за обири на 11 къщи в три села

ДВАМА ОТИВАТ НА СЪД ВЪВ В. ТЪРНОВО ЗА 11 кражби на вещи от къщи в Ново село, Пушево и село край Чирпан. Борислав Т. и Стоян М. от март 2014 г. до април 2015 г. използвали лек автомобил „Тойота“ и чрез различни инструменти влизали и обирали къщите. Общата стойност на плячката е за 8315 лв.

При обирите Стоян изчаквал близо с колата, докато Борислав влизал и изнасял различни вещи. След това двамата натоварвали откраднатото, продавали метала в пунктове за скрап, а получените пари разделяли. Набелязвали села, които са близо до магистрала, за да могат лесно да се изтеглят след престъплението. От къщите задигали акумулатори, мотокултиватори, различни инструменти, медни казани, съдове, кабели и други предмети. Металните предмети намачквали, а кабелите обгаряли.

В средата на миналия април двамата за пореден път пристигнали в Ново село. Откраднали мотоциклет, който натоварили в автомобила, и потеглили към Пушево, за да извършат друга кражба. Същия ден били разкрити и задържани от полицията, като признали за кражбите си.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *