Димитър Шарков поставя спектакъла „Моят град Търновград“

ПОВЕЧЕ ОТ 280 ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НА СЦЕНАТА В ПЪРВИЯ ПО РОДА СИ СПЕКТАКЪЛ, НАРЕЧЕН „МОЯТ ГРАД ТЪРНОВГРАД“. Представлението е част от програмата за празника на Велико Търново и ще се състои на 21 март от 19 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.

Професионални и самодейни артисти обединява сценарият, който е дело на режисьора Димитър Шарков. В представлението има слово, музика, песен и танц и всяко изпълнение проследява историята на Велико Търново.

Спектакълът е направен в четири части – Средновековие, Възраждане, следосвобожденска епоха и съвремие на Велико Търново. Актьори от МДТ „Константин Кисимов” с кратки драматични миниатюри ще представят герои от всички времена и епохи на града. В постановката ще прозвучат и текстове от „Крадецът на праскови” на Емилиян Станев, както и откъс от постановката на „Величието Асеневци” на търновския театър, който е и инициатор на идеята за концерт-спектакъла.

Оркестърът и хорът на МДТ „Константин Кисимов” с диригент Васил Вълчев, градският духов оркестър на маестро Владимир Бошнаков, професионален фолклорен ансамбъл „Искра” с ръководител Борислав Ангелов, смесен хор „Кантилена“ с диригент Анета Павлова, ансамбъл „Българче“, вокалната група на СОУ „Емилиян Станев“, балетните формации „Зоки“ и „Виргиния балет“, танцово студио „Поли денс” и вокална група „Пеещи камбанки“ участват в грандиозния спектакъл.

На сцената редом с търновските формации ще се качат и няколко гостуващи състава. Сред тях група „Вакали“, формация „Жар театър“, Даниел Спасов и Милен Иванов, които са солисти на „Мистерията на българските гласове”, и Михаела Филева.

Входът за спектакъла е свободен, а безплатните пропуски могат да се вземат от касите на ДКС „Васил Левски” и в Туристическия информационен център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *