За 14-и път „Калоян 92” е N 1 в годишната класация на федерацията по конен спорт

Безплатна езда, конкурс, демонстрации и забавна програма за Тодоровден на Арбанаси

 

ЗА 14-И ПЪТ В ИСТОРИЯТА СИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ КЛУБ „КАЛОЯН 92” Е N 1 В ГОДИШНАТА КЛАСАЦИЯ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КОНЕН СПОРТ. Представителите на конната база в Арбанаси окупираха върха за осми пореден път, съобщи президентът на клуба Михаил Костов. През 2015 г. великотърновци са спечелили общо 12 658 точки и са оставили на смазваща разлика след себе си другите два клуба в челната тройка на подреждането. Втори са ездачите от Шумен с 3120 точки, трети са тези от София с 2691 т., а в класацията са общо 63 клуба. Миналата година великотърновските ездачи са извоювали четири шампионски титли на страната, три вицешампионски и пет трети места. Анна Ангелова е със злато и бронз от Балканските игри.

Клубът по конен спорт „Калоян- 92” разполага с 32-ма картотекирани състезатели, 40 коня се борят за шампионските титли в четири дисциплини – конкур ипик, обездка, всестранна езда и ендуранс.

ЗА 26-А ПОРЕДНА ГОДИНА ПРАЗНИКЪТ ТОДОРОВДЕН ЩЕ БЪДЕ ОТБЕЛЯЗАН В СЪБОТА В АРБАНАСИ. Тържествата ще започнат в 11 часа на площада на селото. 300 кебапчета и 30 литра вино, богата музикална програма и много забавления са подготвили организаторите от кметството и клуба по конен спорт „Калоян 92”. За доброто настроение на жителите и гостите ще се погрижат талантите от студио „Румина” и духов оркестър.

И този път гвоздеят в програмата е дефиле на най-добрите коне на базата. Пред зрителите ще дефилират 28 коня, ще бъде показан красив файтон. Събралите се в Арбанаси ще видят представители на източнобългарската порода „Български спортен кон”, немските породи „Олденбург” и „Холщайнер”, както и от фризийската порода, водеща началото си от Холандия през Средните векове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *