2 четения

Местна власт, полиция и жители на търновските села обсъждат сигурността

ПОРЕДИЦА ОТ СРЕЩИ МЕЖДУ ОРГАНИТЕ НА МВР, ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕСТНАТА ВЛАСТ И ГРАЖДАНИТЕ започва в населените места на община Велико Търново. На тях основно се дискутират сигурността и противодействието на противообществените прояви, съобщиха от кметството. Срещите са част от проекта „Полиция, местна власт и общество” и се провеждат в населените места, които са центрове на полицейски участъци, съгласно споразумението между кмета на Велико Търново Даниел Панов и Районното полицейско управление.

Първата от дискусиите беше в Балван, чийто полицейски участък обхваща девет кметства. Втората среща се състоя в Килифарево, където присъстваха 15 кметове и кметски наместници на населените места около градчето. Община Велико Търново бе представена от заместник-кмета Снежана Данева, а на събитието се отзоваха над 60 жители. Обсъден бе отчетът на полицията за 2015 г. Анализът на криминогенната обстановка и престъпността показва, че откакто в населените места е монтирано видеонаблюдение, противоправните прояви намаляват, а разкриваемостта се увеличава. Не са регистрирани тежки умишлени престъпления – убийства и въоръжени грабежи.

На срещите масово се коментира и въпросът с дейността на фирмите по дърводобив. Взето е решение да бъде засилен патрулният полицейски контрол с цел да не се допуска увреждане на общинската пътна мрежа от тежкотоварни машини.

Предстоят още две срещи – във Велико Търново, която се отнася за селата Малки чифлик, Арбанаси, Шереметя и Беляковец, както и в с. Ресен, където ще присъстват кметовете на седем населени места.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *