Мястото на „Етър ВТ” и „Ботев” (Враца) е в „Б” група, смята Бончо Генчев

Детският футболен турнир в памет на Трифон Иванов ще е през юли

 

Новият председател на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Бончо Генчев възнамерява да предложи отборите на „Етър ВТ” и „Ботев” (Враца) да бъдат включени в състава на „Б” група от следващия сезон. По неговите думи като база, детско-юношески школи и финансово състояние двата клуба напълно заслужават място в професионалния футбол.

„Мисля, че това ще е справедливо. Възможно е двата отбора да бъдат административно приети и това ще е от полза за развитието на футбола в регионите им”, коментира Бончо Генчев. Според него инициативата трябва да излезе от общинските и клубните ръководства във В. Търново и Враца, а Зоналният съвет да я подкрепи. Бронзовият медалист от САЩ – 94 е на мнение, че създаването на Висша лига ще даде тласък на футбола у нас и ако „Етър ВТ” и „Ботев” (Враца) отговарят на изискванията на БФС, няма пречки да се включат в нея.

В периода 25 – 27 юли Велико Търново ще е домакин на детски футболен турнир в памет на Трифон Иванов, информира още Бончо Генчев.

„Не знам още дали турнирът ще продължи два или три дни, това зависи от броя участващи отбори, но финалът със сигурност ще е на 27 юли, когато е роден Трифон”, каза още той.

Председателят на Зоналния съвет добави, че се е срещнал с кмета на Видин и е получил уверение, че „Бдин” ще продължи участие в първенството на Северозападната „В” група, независимо от появилите се информации за отказ по финансови причини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.