Нови успехи за гимнастичките на „Етър Елит”, взеха златни медали в Стара Загора

С 13 гимнастички в различните възрастови групи се представи великотърновският клуб „Етър Елит” на международния турнир за купа „Берое”. В Стара Загора се събраха над 200 състезателки от Русия, Молдова, Египет, Босна и Херцеговина, Мексико, Малта и 12 клуба от България. Момичетата от старата столица направиха много добро представяне. Ивена Коджейкова взе злато в многобоя, на бухалки и на въже.

Анна Чалъкова победи на лента и записа четвърти места на останалите уреди, Денислава Начева е с две пети места, Стефания Антонова е шеста на бухалки, Ралица Николова влезе в призовата шестица на всички уреди, а Гергана Данаилова при децата е шеста в многобоя.

След състезанието клубът проведе тренировъчен лагер в София в базата на Нешка Робева. Веднага след него се проведе и държавно първенство – квалификация за различните категории през годината.

Стиляна Николова, дъщеря на гимнастичката Паолина Николова, живееща и подготвяща се в Египет, победи във възрастта девойки младша възраст с трикото на „Етър Елит”. Стиляна е и миналогодишната шампионка при децата и у нас се състезава за великотърновки. За най-високата категория „Елит” се класира Анна Чалъкова при жените.

„Всички отбелязаха големия напредък на гимнастичките от „Етър Елит”, което ме радва и доказва, че трудът, който децата, треньорите и балетните педагози полагат в залата, дава резултати. Много съм доволна от момичетата, абсолютно всички заслужаваха да се състезават в елита на България, но грешки, и то еднократни, ги наредиха на стотни след бройката класиращи се деца. Успех е, че все пак две момичета ще представят клуба в най-елитното състезание на 22 – 24 април“, коментира треньорката Савина Ганчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *