71 младежи започнаха работа в търновското кметство, има още 24 свободни места

71 МЛАДЕЖИ ДО 29-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ЗАПОЧНАХА РАБОТА В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, а заетостта им е осигурена по проект „Обучения и заетост за младите хора“. Проектът се финансира от ОП „Развитие на човешките ресурси“ и се изпълнява след подписан договор между местната администрация и Агенцията по заетостта. Младите хора са назначени за срок от 6 месеца на пълен работен ден, като 24 от тях ще работят на длъжност младши специалист в общинската администрация, а един техен колега заема същата позиция в кметството в Дебелец. 10 млади хора стават технически сътрудници в кметствата на селата Водолей, Леденик, Самоводене, Присово, Никюп, Дичин и в кметските наместничества на с. Велчево и с. Райковци. Девет от заетите позиции са за озеленители в Килифарево и селата Ресен, Водолей, Миндя, Балван, Леденик.

Седем младежи ще работят през следващата половин година като социални асистенти в Дома за възрастни хора „Венета Ботева”, Дневния център за деца с увреждания, Дома за деца „Пеню и Мария Велкови”, ясла „Щастливо детство” и защитените жилища в Дебелец. Други 20 млади хора са назначени на длъжност портиер в детски градини във Велико Търново, Дебелец, Килифарево и с. Водолей. Предстои сключването на още пет договора за социални асистенти.

24 са свободните работни места по проект „Обучения и заетост на младите хора”. Една позиция е за специалист по озеленяването, а останалите 23 са за длъжността социален асистент.

По обекти свободните работни места са в Дома за възрастни хора „Венета Ботева“, където са обявени две позиции. Също две са местата в Дома за деца „Пеню и Мария Велкови“, а в Центъра за социална рехабилитация и интеграция за възрастни и лица с увреждания над 18 г. има три свободни работни места.

Двама души са необходими в Центъра за социална рехабилитация и интеграция за лица над 18 г. с психични разстройства и лица с интелектуални затруднения, а едно свободно работно място има в защитените жилища за хора с умствена изостаналост в Дебелец. В Центъра за настаняване от семеен тип за възрастни хора с умствена изостаналост в старата столица също има 2 работни места, а едно е обявено в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания във Велико Търново. В трите центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи със и без увреждания във Велико Търново има две работни места, в Дневния център за деца с увреждания в областния град е обявено едно работно място. В детската ясла „Пролет“ местата съответно са две, в ясла „Слънце“ – три, а в „Мечо Пух“ също две.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *