7 четения

Четиригодишната Елинор Ганкова с награда в конкурса „Аз в един вълшебен град”

Кои са другите отличени малки художници

 

ЧЕТИРИГОДИШНАТА ЕЛИНОР ГАНКОВА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „ЕВГЕНИЯ КИСИМОВА” ПОЛУЧИ НАГРАДАТА ЗА НАЙ-МАЛЪК УЧАСТНИК В тазгодишния конкурс за детски рисунки „Аз в един вълшебен град”. Малката художничка получи грамотата си на тържество в петък в МОЛ – Велико Търново. Тогава беше открита и изложбата с най-добрите рисунки от състезанието. Експозицията е на третия етаж в мола и ще остане там до края на март.

Тържеството по награждаване беше открито с изпълненията на вокална група „Музикална дъга” с ръководител Миглена Хаджипенчева-Атанасова и модерен балет с ръководител Валентина Караиванова при Общинския детски комплекс.

Предвид най-многобройното участие на деца от предучилищна възраст в първа възрастова група бяха присъдени и най-много награди. Теодор Рабчев от ОДЗ „Ален мак” и Ева Захариева от детска градина „Евгения Кисимова”, Алесия Русева и Стефан Цонев от детска градина „Соня”, Ема Стоянова от детска градина „Ивайло” и Дарина Илиева, която ходи в предучилищната група на ОУ „Бачо Киро”, Виктор Балджиев от детска градина „Райна Княгиня” и Бояна Бонева, възпитаник на детска градина „Слънце”, бяха класирани на призовите места при най-малките. Всички художници с изключение на петгодишния Тодор са вече на по 6 г.

Във втора възрастова група на първо място са първокласничката от СОУ „Ем. Станев” Александра Тасева и Никола Бонев, който е в 4 клас и учи рисуване в Общинския детски комплекс. На второ място са Петя Недева, 3 клас, СОУ „Ем. Станев”, и Вяра Демиркова, представител на ОДК. Първокласничката Габриела Игнатова от занималня „Мечо Пух” и Стела Михайлова, 4 клас, ОДК, са на трето място.

В трета възрастова група, в която са се състезавали ученици от пети до осми клас, журито е определило по двама призьори за първите три места. Мария Цанева, 7 клас, СОУ „Ем. Станев”, и Нели Гюлчева, 13 г., от ОДК са първи, на второ място са двамата петокласници Венцислав Колев от ОУ „Д. Благоев” и Калина Тодорова от ОУ „Бачо Киро”. На трето място са Августина Проданова от СОУ „Ем. Станев” и Самуил Райчев от школата на ОДК. И двамата са ученици в седми клас.

13 поощрителни награди раздадоха миналата вечер на тържеството. Журито даде и три специални отличия на ЦДГ „Соня”, ОДЗ „Ален мак” и СОУ „Ем. Станев” за отлично представяне.

270 деца и ученици от Велико Търново, Дебелец, Самоводене, Леденик и Стражица участваха в конкурса.

Един коментар за “Четиригодишната Елинор Ганкова с награда в конкурса „Аз в един вълшебен град”

  • 21.03.2016 в 20:30
    Permalink

    Браво на Дарина Илиева страхотна рисунка.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!