80 четения

„Всестранна кооперация” сложи в джоб банките – дава 12,3% дивидент

РЪКОВОДСТВОТО НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА „ВСЕСТРАННА КООПЕРАЦИЯ“ УДАРИ В ЗЕМЯТА БАНКИТЕ, КАТО РЕШИ ДА ДАДЕ 12,3% ДИВИДЕНТ НА ЧЛЕНОВЕТЕ СИ. Освен парите ще се раздават и купони за храна, като по традиция член-кооператорите ги получават по Великден и Коледа. Решението за солидните бонуси е взето в неделя следобед на Общото годишно събрание на кооперацията.

„Имаме много добри финансови резултати и затова стимулираме член-кооператорите“, информира новата председателка Верка Ламбева. Само за няколко месеца тя успя да върне доверието на над хилядата член-кооператори и да затегне финансовата дисциплина. По традиция събранието обаче не е преминало без скандали. На форума е бил изключен Пламен Маринов син на бившия председател, който все още не иска да остави кооперативния хотел „Стадиона“, където живее цялата му фамилия.

Разследване на „Борба“ показа, че апетитният имот с почти 100 стаи, който бе ремонтиран изцяло с кооперативни пари при предишната управа, е даден под наем само срещу 800 лв. На предишното събрание в края на миналата година Маринов опита да оглави „Всестранна кооперация“, но не успя да представи необходимите документи, заради което се стигна даже до бой. Това също е надделяло за изключването му, а съвсем скоро ще получи и уведомление за преразглеждане на наема на целия хотел.

Според председателката Верка Ламбева тази година предстоят и серия от ремонти на магазините на кооперацията по селата. За целта се отделят около 70 хил. лв., като е разработен и специален бизнес план. „Всестранна кооперация“ ще завежда и изпълнителни дела за почти 100 хил. лв. на свои длъжници. Според председателката започват и серия от срещи с представители на Община Велико Търново за доброволно разделяне на кооперативни обекти, което досега не е направено, като единствено „Всестранна кооперация“ е събирала наеми от тях. “Борба“ съвсем наскоро писа, че става дума за 22 магазина, разположени в цялата община.

С. МАРИНОВ

Един коментар за “„Всестранна кооперация” сложи в джоб банките – дава 12,3% дивидент

  • 22.03.2016 в 23:26
    Permalink

    Някой журналист не е доразбрал кое какво е и пише глупави заглавия. Дивидент на членове/акционери е едно, а лихва на влогове е доста по-различно. Банката е акционерно дружество и нищо не пречи да даде и тя 10-15% дивидент на акционерите си (!). Това, че дава 1% лихва по влоговете е друго нещо.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!