166 четения

В Горна Оряховица правят най-големия логистичен център в региона

Близо 200 работни места и собствен жп възел, хотелска част, шоурум и заведения предвижда проектът

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЛОГИСТИЧЕН КОМПЛЕКС, КОЙТО ЩЕ ИМА ДАЖЕ СОБСТВЕН ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ВЪЗЕЛ, ЩЕ ПРАВЯТ В ИЗТОЧНАТА ПРОМИШЛЕНА ЗОНА НА ГОРНА ОРЯХОВИЦА. В момента тече процедура за обединение на 14 отделни терена, информираха от Община Горна Оряховица. Комплексът обхваща територия от почти 100 дка и в него ще има близо 200 работни места. Той ще е разположен в бивша база на „Химснаб“. Създадена е и специална компания „Търговско-логистичен комплекс Г.О.“, която е основният инвеститор. Неин представител е Светослав Петров, а в борда влизат още Татяна Димитрова и Снежанка Шишманова. В логистичния комплекс е предвидено да се изгради цялостна инфраструктура, включително места за паркиране, подходи към няколко паркови зони. Центърът ще оперира основно с препарати за растителна защита и други химически, битови и промишлени стоки, става ясно от разработката, която е депозирана за съгласуване в областната екоинспекция.

ЦЕНТЪРЪТ ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ТРИЕТАЖНА АДМИНИСТРАТИВНА СГРАДА С КАПАЦИТЕТ ЗА 120 – 160 ЧОВЕКА. Към нея ще има и множество складови площи и четириетажен шоурум с подземен паркинг, хотелска част и заведения. Доста от съществуващите сгради от базата на „Химснаб“ обаче ще запазят функциите си, но ще бъдат изцяло ремонтирани. Комплексът е поредното доказателство за порасналия интерес към Горна Оряховица.

Само през последната година няколко големи инвеститори стъпиха в града. Тук своя логистична база отвори руският производител на гуми „Кордиант“, шивашко предприятие изгради и фирмата „Аполон“. Подготвя се изграждането и на месопреработвателно предприятие.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

2 коментара за “В Горна Оряховица правят най-големия логистичен център в региона

 • 23.03.2016 в 18:43
  Permalink

  Ще бъде прекрасно това да стане реалност и ще бъда много щастлив, защото както се казва „по ирония на съдбата“ в ПСП „Химснаб“ гр. Горна Оряховица през вече далечната 1979 г. започнах трудовия си стаж като юрисконсулт. Обещавам, че при нужда ще помагам с каквото мога.

  Отговор
 • 26.03.2016 в 8:27
  Permalink

  Глуости на търкалета! Светославчо на времето го купи за смешни пари и го плати предимно с компенсаторки. Само от продажбата на двата магазина във Велико Търново и Ловеч си изби парите и от години се чуди какво да прави с излязлата му, като подарък база. И този път нищо няма да направи.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!