7 четения

Депутатът Иван Иванов осигури бус за дома в Дебелец

КЛЮЧОВЕТЕ НА БУС „ПЕЖО БОКСЕР” ВРЪЧИ СИМВОЛИЧНО ВЧЕРА ДЕПУТАТЪТ ОТ ОБЛАСТТА И ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА ИВАН ИВАНОВ на директорката на Дома за медико-социални грижи в Дебелец Анелия Георгиева.

Автомобилът бе осигурен от народния представител от „Реформаторския блок”, след като на негова приемна в началото на годината директорката обясни нуждата от превозното средство. Бусът е ползван досега от социално заведение в Разград, което вече е закрито. Той е с пробег 60 000 км, но е в идеално състояние и е оборудван за нуждите на 38-те питомци от дома в Дебелец.

Домът вчера бе посетен и от народния представител от ПГ на „Реформаторския блок” д-р Валентин Павлов, който е член на здравната комисия в парламента. Той е собственик на дентални клиники „ЕО дент”, които са единствените в страната, пригодени за работа с деца с ментални и физически проблеми. По инициатива на Иван Иванов и д-р Валентин Павлов преди около месец в дома в Дебелец бе организирана безплатна кампания за превенция и лекуване зъбния статус на малките пациенти. Дечицата бяха прегледани от екип на столичната клиника и мобилен кабинет. На тържеството, на което по стара българска традиция депутатите бяха посрещнати от персонала на дома с питка и шарена сол, присъстваха и много родители.

Елена ЧАМУРКОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *