Ало измамник завлякъл петима от Свищов с 5320 лв. и 890 евро

43-годишен телефонен измамник отива на съд за завличане на петима възрастни хора по схемата „пари за климатици“, от които успял да получи 5320 лв. и 890 евро. Данаил Н. мамил от 26 август до 16 октомври 2015 г. в Свищов заедно с две неизвестни лица. Първата жертва била 64-годишна, на която се обадил неин познат от родното й село и се представил за Кирил. Той бил поръчал заедно със сина й климатици за детска градина и майката трябвало да ги плати на управителя на магазин „Техномаркет”. Жената броила 2440 лева. Друга 77-годишна свищовлийка била завлечена от мним братовчед Милчо, който също бил поръчал климатици от магазин за битова техника и бабата трябвало да остави депозит на управителя от 800 лв.

„Внукът“ Йордан успял да заблуди по същия начин 88-годишен, който дал 1410 лева капаро. Следващата жертва, баба на 80 г., дала за мним племенник 890 евро на куриер също за климатици, за да доплати за стоката. Последната измамена 86-годишна леля на роднината си „Андрей” имала само 670лв. Същия ден Данаил бил закопчан с белезници, но така и не издал помощниците си и заради това отива на съд сам.

ДРУГ 52-ГОДИШЕН АЛО ИЗМАМНИК БЕ ОСТАВЕН ЗАД РЕШЕТКИТЕ във В. Търново. Румен М. заблудил преди няколко месеца търновка, че той е лицето Иван и работи в „Технополис”, откъдето бил изпратен да получи сумата от 1200 лева капаро за климатици.

Н. ГЕОРГИEВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *