„Дивотия до шия” бори безобразното паркиране със стикери

Група граждани решиха да вземат в свои ръце проблема с безобразното паркиране по градинки, тротоари и забранени места. Във Велико Търново вече се разпространяват и лепят по автомобилите на нарушителите специални стикери с надпис „Аз съм наглец и предпочитам да преча на хората, като паркирам безобразно“. Идеята хрумва на Йордан Радославов – администратор на най-голямата група, представяща проблемите в региона – „Дивотия до шия“. В нея непрекъснато се изнася снимков материал за най-фрапиращите случаи. Според членовете на групата обаче, не винаги контролните органи изпълняват задълженията си и реагират адекватно. Ето защо хората символично изземва част от функциите им и предупреждава символично нарушителите със стикери. Лепенките се предоставят на всеки желаещ срещу 20 стотинки. Идеята е да се предизвика обществената нетърпимост срещу нарушителите и да се обърне внимание на общината за справяне с проблема с тоталната липса на паркоместа и възможности за легално спиране.

 

11 thoughts on “„Дивотия до шия” бори безобразното паркиране със стикери

 • 23.03.2016 в 13:14
  Permalink

  Когато нещо не става ,не се прави по законоМУ – става ,прави се по народноМУ.

  Отговор
 • 23.03.2016 в 13:48
  Permalink

  А най-готиното е ,че трудно се отлепят – вземайте народе – накажи наглеците.

  Отговор
 • 23.03.2016 в 17:32
  Permalink

  Който никога не е грешил, той пръв да хвърли камък. Ако хвана някой да ми лепи стикери, ръчичките му счупвам.

  Отговор
 • 23.03.2016 в 18:38
  Permalink

  Когато общината осигури достатъчно парко места,няма да спираме кадето намерим

  Отговор
 • 23.03.2016 в 21:09
  Permalink

  Първо трябва да го настигнеш след това да си по-силен и на третия път като ти се изтъркат ноктите да търкаш от стъклото ще ти дойде ума в главата и ината ти ще бъде победен.И аз съм запушвал за 5 мин хора и за 5 мин за бързо съм спирал на пеш пътека-ама от както има тази група гледам да намеря свободно място и не наглея да се срамя да ме снимат и после да получа честитки от КАТ и т.н.

  Отговор
 • 23.03.2016 в 23:18
  Permalink

  Въпросния администратор Йордан Радославов трябва да е най-примерен в паркирането, а като шофьор към РЗИ (избран с конкурс….. 🙂 лично съм го виждал как паркира не правилно и след отправена забележка последва вербална агресия, която не прилича на най-големия защитник на правата в Велико Търново.

  Отговор
  • 24.03.2016 в 9:04
   Permalink

   Снимаш го и го слагаш в групата му,ако е нарушил правилата – така без доказателства не важи.

   Отговор
 • 09.09.2016 в 18:14
  Permalink

  Адаш,я кажи на всички ти как започна работа в РЗИ,кой се обади да те вземат на работа там и като караше служебната кола дали не я спираше пред банка Уникредит почти напречно на тротоара и стоеше на отворена врата,пречейки на пешеходците,пресичащи от театъра.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.