Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов: „Тероризмът цели насаждане на страх и дестабилизация на Европа“

„ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕОДОЛЕЕ СТРАХЪТ, ЗАЩОТО ЦЕЛТА НА ТЕЗИ ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ Е ИМЕННО НАСАЖДАНЕТО НА СТРАХ И ДЕСТАБИЛИЗИРАНЕТО НА ЕВРОПА. Трябва да призовем всички да бъдат много бдителни на масови мероприятия. Трябва да противодействаме със самообладание в тази тежка ситуация“, призова вчера във Велико Търново председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод последните терористични атентати в Брюксел. Цветанов, който е и председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, бе в старата столица по повод празника на града 22 март. Пред журналисти той изказа съболезнованията си към близките на жертвите от вчерашните атентати на летището в белгийската столица и коментира актуални теми.

Цветанов информира, че парламентарните комисии по вътрешна сигурност и контрол на службите ще проведат съвместно заседание в четвъртък. В качеството си на председател на първата комисия той уточни, че в срещата ще участват и министрите на отбраната, на вътрешните работи и на финансите. Ще бъдат изслушани и всички представители на специалните служби.

„Правителството полага максимални усилия да отделя средства от републиканския бюджет, за да можем да продължим изграждането на възпиращите съоръжения на българо-турската граница и да се подготвим за евентуални предизвикателства след ограничаване на възможността балканският път да функционира”, коментира Цветанов заплахата над един милион бежанци да се насочат към България след споразумението на Европейската комисия с Турция. Той обясни, че наличието на този документ го прави по-спокоен по отношение на искащите да влязат на територията на ЕС лица и изрази надежда, че Турция ще спази обещанието и ще бъде сигурен и прогнозируем партньор.

До няколко седмици ще бъде осигурена линейка за жителите на свищовското село Овча могила, съобщи още в старата столица лидерът на парламентарната група на управляващите. По думите на Цветанов обещание за това е получил от здравния министър д-р Петър Москов. Липсата на специализиран транспорт на практика е лишавала от по-спешна здравна помощ живеещите в Овча могила.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *