Новини

Мнимият полицай пак на съд, този път за измама с телевизор

МНИМИЯТ ПОЛИЦАЙ, СЛУЖИТЕЛ НА ДАНС И ПРЕДСТАВЯЛ СЕ ЗА БИЗНЕСМЕН И КРЕДИТОР, e даден пак на съд в рамките на броени дни. Този път 32-годишният Пламен Петков е обвинен от прокуратурата в измама с телевизор на кредит от магазин „Технополис“. През април 2013 г. Петков успял да убеди търновеца И. И., че в момента не се води на работа и заради това няма да му отпуснат заем за луксозния телевизор, който бил на промоция, и заради това И. И. трябвало да изтегли заема на свое име. След това обаче забравил да покрива вноските и мъжът останал с дълг, но без телевизор.

СЕРИЙНИЯТ ИЗМАМНИК, КОЙТО БЕ ЗАДЪРЖАН В СРЕДАТА НА ЯНУАРИ, след като бе издаден от монахини, на които се представил за полицай под прикритие, вече бе обвинен от прокуратурата в измами на петима, които завлякъл с различни обещания с 4406 лева. В старопрестолния град Пламен Петков се представял за проспериращ бизнесмен и завличал различни граждани със суми от 200 до 2000 лева. Срещу исканите пари обещавал работа или пък отпускане на нисколихвени заеми. Друга от измамните му схеми била да предлага коли на изгодни цени. В същото време мнимият спецполицай твърдял, че има много връзки и може да урежда на работа и в ДАНС, и в МВР.

СПОРЕД ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ МЛАДИЯТ ИЗПЕЧЕН МОШЕНИК е действал във В. Търново от 1 февруари до 6 октомври 2015 г. Предстои двете отделни дела да бъдат насрочени във Великотърновския районен съд.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *