Разкриха нелегална бензиностанция на ТИР паркинга край село Куцина

Митничари иззеха 1,4 тона дизел от метален фургон с помпа и брояч, продавали горивото по 1 лев за литър

 

1433 литра дизелово гориво без документи разкриха и задържаха служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ при митница Свищов на частния ТИР паркинг край Куцина. Горивото е съхранявано в метален фургон, използван за склад. При проверката митническите служители са открили и помпа с брояч. Оборудването е използвано за източване на гориво от тежкотоварни превозни средства и за зареждане на други превозни средства. На практика металният фургон е действал като нелегална бензиностанция.

Акцията е била през почивните дни. Горивото и оборудването са задържани в митницата. Взети са проби за лабораторен анализ. По случая е образувано административно наказателно производство. Според запознати с разследването дизелът бил продаван по 1 лев за литър.

В началото на февруари 1000 л дизел без платен акциз откриха при провеждане на специализирана полицейска операция на същия ТИР паркинг на входа за село Куцина. Тогава операцията бе на полицията в Полски Тръмбеш и на митничарите от Свищов. При проверката те се бяха натъкнали на пластмасов контейнер, пълен също с дизелово гориво.

Въпросният ТИР паркинг заедно с ресторант съществува от зората на демокрацията след заменка на общинска гора със земя. През годините полицията тук е откривала проститутки и сводници. Базата е място за почивка на тирове, но явно се използва и за други цели, а сега се оказва, че действа и като нелегална бензиностанция за евтино гориво.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *