Великотърновските отбори мачкат в Националната аматьорска лига по баскетбол

Нови победи в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България записаха двата великотърновски отбора. Вторият полусезон на шампионата стартира в неделя в габровската зала „Орловец“. Отборът на „Велико Търново“ надигра домакините от „Чардафон Орловец“ с категоричното 100:51. Евгени Василев изигра много силен мач, записвайки 38 точки, 4 борби, 4 асистенции и 3 откраднати топки и коефициент 43. Центърът Митко Митков стана първият играч от отбора с трипъл дабъл в първенството – 17 точки, 15 борби, 10 отнети топки, като добави и 5 асистенции, и е с коефициент на ефективност 35. С двуцифрен точков актив са още Георги Павлов с 16 т. и Найден Найденов с 14. Георги Обретенов вкара 8 т., а капитанът Явор Маринов добави 7.

Четвърта поредна победа в лигата записа другият тим от старата столица – „Перестройка“, пречупвайки „Политехника“ (София) с 68:60. Милко Милчев бе най-резултатен за победителите с 20 т., Драгомир Нейков завърши с 11, капитанът Стефан Нешков е с 10.

Третият представител на региона „Академик“ инкасира поредна загуба в първенството, падайки от „Ти Ес Ди Сървисиз“ с 46:73, и продължава да е единственият отбор без победа в лигата в Централна България. Следващият кръг от лигата е в събота от 13,30 часа в баскетболната зала на СК „Ивайло”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.