Новини

Йоанна Костадинова от Елена с първа награда за рисунка

С девет рисунки участваха малки художници от Общинския детски комплекс в ежегодния конкурс за детско-юношеско творчество в областите литература и изобразително изкуство под наслов „Моят роден град“, организиран от Регионалния инспекторат по образованието и Регионална библиотека „Петко Рачов Славейков“ във В. Търново. Този път той е на тема „Бунтовният април – 1876“.

Първокласничката Йоанна Костадинова спечели първа награда за рисунка в своята възрастова група. Освен грамота тя получи и статив за рисуване, какъвто отдавна иска да има. Талантливото момиченце посещава от шестгодишно кръжока по изобразително изкуство към Общинския детски комплекс. Желанието на Йоанна да я запишат в кръжока било толкова голямо, че направили изключение, преди да тръгне на училище.

Рисунката на шестокласничката Антония Сашева е класирана на трето място, а Никол Чолакова от трети клас получи поощрителна награда. Общинският детски комплекс с директор Мирослав Лазаров пък е отличен за цялостно присъствие в конкурса.

Мария СИМЕОНОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *