Търсен разбивач на коли в областния център намерен в землянка в Средно село

ОБЯВЕН ЗА ИЗДИРВАНЕ РАЗБИВАЧ НА ПАРКИРАНИ ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО е намерен от полицията в Елена в землянка в Средно село преди три дни, научи „Борба“. Непознатият бил издаден от местни хора, които го забелязали да си купува хляб от селската бакалия и се обадили на униформените. При проверката се оказало, че мъжът е обявен за общодържавно издирване още през октомври 2015 г. заради кражби на пари и вещи от автомобили в областния център.

49-годишният Илиян И. от Попово пристигнал минала есен в областния град и започнал да обикаля по кварталите да си търси подходяща плячка. Той е криминално проявен с множество регистрации. ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ОСТАВИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ ЗА 72 ЧАСА И ИСКА ОТ СЪДА постоянна мярка за задържане. Крадецът действал от началото на септември до началото на ноември 2015 г. За тези два месеца успял да разбие и обере пет автомобила, а плячката била за над 2000 лева. Той чупел стъклата на някои от колите с камък и после ги обирал. Крадецът се натъквал и на незаключени автомобили.

Разследването на полицията започнало в началото на септември миналата година, когато в полицейското управление е бил получен сигнал за кражба на 200 лв., мобилен телефон, лични документи и вещи от лек автомобил „Опел Зефира”, паркиран в района на художествена галерия „Борис Денев” в старата столица. После в МВР били получени още 4 сигнала за идентични престъпления, извършени по сходен начин.

Нели СУКОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.