Великотърновските училища ПМГ „В. Друмев“ и СОУ „Вл. Комаров“ областни първенци по шахмат

Отборите на ПМГ „Васил Друмев“ и СОУ „Владимир Комаров“ станаха областни ученически първенци по шахмат. Областният финал бе проведен в петък в шахклуба на спортен комплекс „Ивайло” с участието на общинските шампиони по шахмат на Велико Търново, Свищов и Горна Оряховица.

В двете възрасти се включиха общо 6 отбора, които трябваше да определят участниците в зоналния кръг на игрите.

При момчета и момичета V – VII клас на първо място се класира великотърновското СОУ „Владимир Комаров”. Отборът с ръководител Янаки Лазаров постигна победа с 3,5:0,5 над връстниците си от ОУ „Христо Ботев“ от село Ореш и с 4:0 над тима на СОУ „Георги Измирлиев“ (Горна Оряховица). За победителите играха: Ник Бижев, Цветомир Данаилов, Георги Росенов, Татяна Кирилова и Станислав Тошков. На второ място са шахматистите от Ореш, победили с 3:1 представителите на Г. Оряховица.

Във възрастта VIII – X клас безапелационен победител за поредна година е отборът на Природо-математическа гимназия „Васил Друмев”. В състава му бяха включени двукратният шампион на България Емил Стефанов, Дамян Калбанов, Мартин Тодоров, Мария Калбанова и Йоана Милева. Те спечелиха убедително и двете си срещи и окупираха върха с актив от 4 мачточки и 7 пункта. Възпитаниците на Камелия Каваленкова се наложиха с 3:1 над тима на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Михайло Ломоносов”, заела второ място, и с 4:0 над състава на Държавната търговска гимназия „Димитър Хадживасилев”, останала трета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *