Еленски ученици най-добри на областно състезание по компютърни мрежи

ПОВЕЧЕ ОТ 300 ДЕЦА УЧАСТВАХА ВЪВ ФЕСТИВАЛА НА ЧУЖДОЕЗИКОВИТЕ ТЕАТРИ, който се проведе вчера в СОУ „Николай Катранов“ в Свищов. Фестът се нарича „Театър на думите“ и е част от проекта „Мтел талант“, който подкрепя развитието на млади таланти и техните проекти в областта на изкуството, науката, културата и спорта.

25 постановки изиграха малчуганите от началния курс на обучение в училища и тийнейджърите, които вече са в гимназията. Те играха на немски, испански, английски и руски език. Сред малките артисти тази година имаше и деца от румънския град Зимнич.

СОУ „Николай Катранов“ беше домакин на фестивала, след като миналата година възпитаници от гимназията спечелиха „Мтел талант“. Тогава с проекта си за театрален фест свищовските ученици победиха в двубой съучениците си от Американския колеж в София, които се бориха за организацията на научен форум. Чрез сайта на конкурса онлайн потребителите взеха решение кое от двете училища да спечели финансиране за своя проект. СОУ „Николай Катранов“ успя да спечели конкурса с над 1 милион потребителски гласове. С помощта на „Мтел“ в СОУ „Николай Катранов“ е оборудван кът за творчески занимания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *