4 четения

Инвестиционните намерения за Стария град ще са съобразени с проекта за ремонт на 40 улици

ПОДМЯНАТА, РЕМОНТЪТ И НОВОТО СТРОИТЕЛСТВО НА ПОДЗЕМНА КОМУНИКАЦИОННА МРЕЖА В СТАРАТА ЧАСТ на Велико Търново, които правят експлоатационните дружества, вече ще бъдат съобразени с новия проект на общината за рехабилитация на близо 40 улици.

Това стана ясно след среща между кмета на старата столица Даниел Панов, експерти по градоустройството и представители на дружествата, които оперират на територията на областния град.

Причината всички инвестиционни намерения да се съгласуват с етапите на проекта е изискването пет години след приключване на строителството и ремонта на градската среда да не се разкопават уличните и тротоарните настилки.

На срещата търновският кмет е запознал експлоатационните дружества с одобрената инвестиционна програма на общината по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 и включените в нея проекти.

Едно от инвестиционните намерения в групата дейности „Градска среда“ предвижда реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа, прилежащите тротоари, пешеходните алеи и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление. Проектът включва близо 40 улици в частта на града от Централната поща до площад „Цар Асен I” пред Царевец. Сред тях главните отсечки „Независимост”, „Стефан Стамболов”, „Велчо Джамджията” и „Иван Вазов”, улица „Гурко” и алеите около нея, площадите „Съединение” и „Самоводски пазар”, както и редица улици в квартал „Варуша”.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

2 коментара за “Инвестиционните намерения за Стария град ще са съобразени с проекта за ремонт на 40 улици

 • 30.03.2016 в 15:37
  Permalink

  Не знаех ,че на Варуша има редица улици.Това ми прилича като и т.н.н или като плановете на партийния секретар“Срок постоянен отг.парт.секретар“

  Отговор
 • 30.03.2016 в 17:15
  Permalink

  А ул Опъченска. тя в 40тях ли е? А Цар Иван Асен Втори от ляво на моста, в тях ли е7 А на Варуша, кои улици? Кои са критериите? По къщите на влиятелните на деня ли ще ги познаете? Питам просто.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!