7 четения

Петър Петров с шанс да влезе в националния отбор на България по философия

Езикова гимназия изпрати 28 ученици на национална олимпиада по испански език

 

ВЪЗПИТАНИКЪТ НА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“ ПЕТЪР ПЕТРОВ ИМА ШАНС ДА ВЛЕЗЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ПО ФИЛОСОФИЯ НА БЪЛГАРИЯ. Дванадесетокласникът е лауреат от националната олимпиада по този предмет и е включен в групата, която отива на подготвителен лагер. От представянето му в лагера ще зависи и дали той ще успее да спечели място в отбора, за да отиде на световната олимпиада. Със сигурност обаче Петър Петров, който е абитуриент, е придобил студентски права благодарение на постигнатия резултат в националния кръг.

Студентка, още преди да е завършила училище, вече е Мариета Григорова, която също е лауреат от олимпиадата по философия. Оценката от националното състезание й дава право да избере къде да учи – във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ или в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тази година Мариета е успяла да се класира и в ученическата философска конференция „Човек – свят“. Учител на двамата талантливи философи е Галина Мирчева, която е успяла да класира четирима свои ученици на националната олимпиада по философия през тази година.

ИСТИНСКИ ФУРОР СА ПРЕДИЗВИКАЛИ УЧЕНИЦИТЕ НА ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ В СТАРАТА СТОЛИЦА НА ОЛИМПИАДАТА ПО ИСПАНСКИ ЕЗИК. 28 момчета и момичета, които са ученици от 8 до 12 клас, са достигнали до националния кръг, което е рекорд в историята на това състезание. Снежина Стефанова, Венета Ботева и Давид Монтес са преподавателите по испански в елитната гимназия.

Другият сериозен успех е олимпиадата по френски език. Осем ученици на Адриана Мъглова и Красимира Губеркова са достигнали до националния кръг на езиковото състезание.

Всяка година училището има представители и в останалите езикови олимпиади – по руски, немски и английски език. Тази година възпитаниците на Езикова гимназия Владислав Каменов и Димитър Димитров, и двамата абитуриенти, са достигнали до финалите и на олимпиадата по история и цивилизация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!