Ремонтират читалището в Обединение по проект за 120 000 лв.

Проект „Ремонт на читалищна сграда „Мита Стойчева 1900” в Обединение за 119 411 лв. стартира в община Полски Тръмбеш. Част от средствата са по „Красива България“, а общината ще дава 60 900 лв. Читалището с името на народната певица Мита Стойчева е масивна сграда на два етажа. На сградата не са правени досега ремонти от построяването й. Установени са течащ покрив, остаряло и липсващо водоотвеждане – изгнили улуци и водосточни тръби. Негодни за ползване сервизни помещения на втория етаж и олющени бои и мазилки по стени и тавани на първия и втория етаж. Остаряла и деформирана дървена дограма на цялата сграда. Водоотвеждането от дъждовни води в северната част на сградата е затлачено, поради което мазето се пълни с вода.

Заради това основните дейности, предвидени при изпълнението на строително-монтажните работи, са ремонт на покрив, подмяна на дограма, ремонт на тоалетни, ремонт на стълбище и фоайе и отводняване на читалищната сграда.

В КРАЯ НА МАЙ ТАЗИ ГОДИНА СТАРТИРА 12-ОТО ИЗДАНИЕ НА ФОЛКЛОРНИЯ събор-надпяване „Авлига пее“, който се провежда в читалището, но с ремонтирана сграда селото ще може да се похвали едва догодина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.