Новини

Наградиха победителите в литературен конкурс в Свищов

ЛЮБОМИРА ДИМИТРОВА И АННА АНГЕЛОВА СПЕЧЕЛИХА ПЪРВИТЕ НАГРАДИ В ЛИТЕРАТУРНИЯ КОНКУРС, обявен от местната комисия за борба срещу противообществените прояви в Свищов. Състезанието е във връзка с Националната програма за превенция на насилието между децата и в него са участвали 29 деца със свои произведения.

Любомира Димитрова е ученичка в VIII клас в СОУ „Николай Катранов“ и е победител в по-малката възрастова група, при децата от VI до VIII клас. Анна е деветокласничка в Професионалната гимназия по лека промишленост и е първа във втората възрастова група, в която са се състезавали ученици от IX до XI клас.

На второ място при по-малките е Соня Георгиева, а с трета награда са отличени Виктория Тодорова и Стефани Димова. И трите момичета са ученички в клас в СОУ „Цв. Радославов”. Още една шестокласничка от гимназията – Лора Петрова, е наградена с поощрение.

Във втората възрастова група на второ място е Борислава Недялкова, трета е Франческа Иванова. И двете са възпитанички на гимназията по лека промишленост, съответно в IX и X клас. Поощрителната награда е за Звезделина Иванова, от X клас на същото училище. Темата на състезанието е: „Приказка от деца – за деца и родители!”. Всички победители са получили наградите си на тържествена церемония в залата на Община Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *