382 четения

ПРЕДСТАВЯМЕ. Шефът на търновската полиция сам си избрал заместниците, за да работят в екип

Веселин Райков и Емануил Манолов са рамо до рамо с шефа си

 

ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР ВАЛЕНТИН КЪНДЕВ, КОЙТО ОГЛАВИ НАЙ-ГОЛЯМОТО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ в областта преди месец, си е избрал заместниците сам и ги е предложил за одобрение на областния директор. Така трима усмихнати млади мъже сега ръководят в екип търновската полиция, която освен за града отговаря за 36 села и три полицейски участъка, които бдят за 10 000 – 15 000 души. С малките махалички участъкът в Килифарево със 7 души се грижи за 68 селища. Цялото районно управление в областния град има 16 автомобила и като всички, полицаите се надяват на нови коли.

32-годишният шеф на Криминална полиция е бивш антимафиот, който по свое желание се е върнал в районното. Веселин Райков е от Горна Оряховица, където е започнал работа в Транспортна полиция, после е бил криминалист в старата столица, но сега пред него е ново предизвикателство – да е началник, който вижда нещата по нов начин, защото досега е бил изпълнител. Казва, че познава спецификата на работата и подземния свят. Според него във В. Търново има доста бандити на свобода въпреки последните удари на криминалистите в общината.

„…При нас преобладават извършителите на взломни кражби, на спецове по обири на пари от автомобили, на вещи и части от коли. Това не са организирани групи, а хора, които са специализирани в извършване на тези престъпления, и всеки си действа отделно. Имаме и доста разпространители на наркотични вещества – едни на по-ниско, други на по-високо ниво“, каза вчера Веселин Райков, който е син на полицай и сегашното му поприще е било неговата детска мечта.

За него най-тежки са престъпленията, които засягат личността на човека и неговото имущество независимо от стойността. За младия полицай хората ги интересува това, което се случва на тях. Заради това Веселин Райков приема присърце взломните кражби от дома на гражданите, защото вещите често са събирани цял живот и имат и емоционална стойност.

Новият шеф на Охранителна полиция в полицейското управление на Велико Търново е на 44 години. Емануил Манолов е съименник на кмета на Павликени, но не е инженер и е от Велико Търново. Той е започнал в системата на МВР през 1995 година и е преминал през цялата йерархия – от постови, патрул, на автомобил, младши полицейски инспектор, полицейски инспектор, началник на териториална полиция и от 1 март е шеф на сектор „Охранителна полиция“. Секторът е разделен на две – пеши патрули и автопатрули, в тази служба са и водачите на полицейските кучета, сред които вече има една млада дама.

„…Основните грижи на този сектор са опазване на обществения ред. Когато хората се почерпят и употребят различни вещества, у тях се появява чувство за безнаказаност и насреща сме ние. Помагат ни частните охранителни фирми, които във В. Търново охраняват 590 обекта и имат 9 офиса. Ние работим заедно и се стремим да няма скандали”, споделя Емануил Манолов.

НАЧАЛНИКЪТ ВЕСЕЛИН КЪНДЕВ Е НА 43 Г. И Е ОТ САМОВОДЕНЕ, където живее. Неговата детска мечта не била да стане полицай, а военен. Започнал в МВР временно, но вече чиракува на хората и системата 21 години, а сега е и началник. Казва, че е станал полицай от патриотизъм. Казва още, че напусналият изненадващо негов предшественик Димчо Димов го е научил на доста неща и е оставил завидна и добре стикована служба. Главният инспектор не се оплаква от нищо, защото според него държавата прави това, което може, за МВР.

„…Щастлив съм, че директорът Машов ми даде свобода да си избера заместници. Така за успехите и неуспехите ще съм виновен само аз! Доволен съм, че гражданите започнаха да се доверяват на полицията отново, а ние правим всичко по силите си за хората“, сподели Валентин Къндев и подчерта, че най-важната връзка между него и двамата му заместници е доверието…

Нели СУКОВА

6 коментара за “ПРЕДСТАВЯМЕ. Шефът на търновската полиция сам си избрал заместниците, за да работят в екип

 • 31.03.2016 в 20:20
  Permalink

  супер новина….как така се сетихте да прославите началниците на полицията ?

  Отговор
 • 31.03.2016 в 23:00
  Permalink

  ТРИМАТА УМНИЦИ ФИЛМ НА – ДОНЬО ДОНЕВ

  Отговор
 • 31.03.2016 в 23:01
  Permalink

  ХЕЙ СРЕДНИЯ КОЙ КАК БЕШЕ Е КРЪСТНИК НА ПЕТЪР ХРИСТОВ

  Отговор
 • 01.04.2016 в 14:24
  Permalink

  В този град явно бизнесмени, Тимаджии и агенти на ДС раздават постовете в полицията. Ако някой иска правораздаване и закрила най-добре да си изхвърля личната карта и да заминава за Германия представяйки се за бежанец

  Отговор
 • 05.04.2016 в 21:52
  Permalink

  Как не казахте нещо добро ?! Що за хора сте ?! Поне пожелайте успех на тези тримата с усмивките ,пък като се издънят тогава си пускайте отровата …..Егати ….

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *