Спорт

Седем златни медала за Горна Оряховица от Държавното първенство по канадска борба

Поредното си силно представяне на Държавното първенство по канадска борба направи горнооряховската школа. Надпреварата в Благоевград премина при рекордно участие. Включиха се над 300 състезатели от 35 клуба в страната и 86 спортисти с увреждания. Шампионатът бе и квалификация за определяне състава на националния отбор за Европейското първенство в Румъния от 21 до 29 май.

Горнооряховчанинът Стоян Големанов стана шампион на страната с дясна ръка и е трети на лява в категория до 100 килограма. На финала асът на „Локомотив 96” (Горна Оряховица) победи Любомир Миланов.

Треньорът на „железничарите” Цветан Гашевски се подреди четвърти в категория до 75 кг с дясна ръка и е пети на лява.

Пламен Димитров се пребори за бронз на дясна ръка и завърши четвърти с лява в категория до 85 кг, въпреки че имаше здравословни проблеми. Световният и европейски шампион за юноши Недалин Христов стана вицешампион в категория до 80 кг при мъжете с лява ръка и взе бронз с дясна. Очаквано при юношите Христов бе с класа над съперниците си и спечели два златни медала. Съотборникът му Илиан Енчев стана двукратен шампион при юношите до 55 кг, побеждавайки съответно Асен Арсенов от Камен на лява ръка и Иван Новоселски от Благоевград на дясна ръка. При мъжете в тази категория Илиан Енчев е втори с дясна и четвърти с лява ръка. Иван Генов взе сребърен медал с лява ръка при мъжете до 55 кг, а Стефан Генов е трети.

При инвалидите до 80 кг Марин Пейчев е първи и с двете ръце.

При мастер ветераните в отворената категория Марин взе два сребърни медала, като и в двата финала загуби от Георги Георгиев от Плевен. На лява ръка Димитър Стефанов от Лясковец е трети.

Тодор Бонев от Велико Търново се пребори за бронз до 70 кг при мъже с лява ръка, Тошко Чотоклиев от Г. Оряховица е пети. Даниел Големанов от „Локо 96“ е четвърти при мъже с лява ръка в категория до 90 кг на канадска борба „Белоградчик оупън“ и европейското първенство.

В отборното класиране при мъжете състезателите на „Локомотив 96” (Горна Оряховица) заеха трето място, в общото подреждане от всички възрасти са втори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *