Бивш полицай от кариерата оглави БСП в община Златарица

НОВО РЪКОВОДСТВО ИЗБРА ОБЩИНСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БСП В ОБЩИНА ЗЛАТАРИЦА. Целият състав е одобрен единодушно, а за председател е утвърден Сава Пашов. Пред делегатите той отчете необходимостта от връщане на доверието към партията и повече ангажираност с проблемите на малките населени места, сред които са високата безработица и престъпността. Целта на новия лидер на БСП в общината е да се увеличи влиянието на БСП в местната власт и да се възродят клубовете в селата Родина и Горско Ново село.

Новият председател Сава Пашов в периода 1985 – 1990 г. е началник на районното управление в община Елена, а след това за пет години е бил заместник-началник на „Икономическа полиция” – Велико Търново. Впоследствие става началник на РПУ-то в старата столица, която длъжност заема до 1997 г. Женен, с две дъщери.

Освен председател делегатите на общинската конференция избраха и заместници в лицето на Биляна Маркова и Стоянка Величкова. Форумът подкрепи за членове на Националния съвет на БСП Ангел Вълков, Валентин Ламбев, Мариана Бояджиева и Стефан Стефанов. Номинациите за лидер на социалистите са три – Корнелия Нинова, Михаил Миков и Янаки Стоилов.

Елена ЧАМУРКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.