ВТУ приема 450 задочници по документи

450 МЕСТА В ЗАДОЧНАТА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ С ПРИЕМ САМО ПО ДОКУМЕНТИ ПУСКА ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. В някои от специалностите семестриалната такса е 475 лв., но някои ще струват на студентите 316 лв. на семестър.

Кандидатите трябва само да имат диплома за средно образование, а тези, които вече са студенти, е необходимо да представят уверение от съответния университет. Записването става веднага и приемът на документи продължава до изчерпване на местата.

ПО 100 МЕСТА ДАВА УНИВЕРСИТЕТЪТ ЗА ЗАДОЧНИЦИ ПО ПСИХОЛОГИЯ И ОЩЕ ТОЛКОВА ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА УЧАТ В НАПРАВЛЕНИЕТО ИКОНОМИКА. Разширеният прием по психология е заради огромния интерес към тази специалност. А тези, които решат, че икономиката е по-привлекателна за тях, след първата година ще могат да избират да продължат в една от следните специалности: „Финанси”, „Счетоводство и контрол”, „Маркетинг”, „Международни икономически отношения”.

50 места има в „Администрация и управление”, където след първата година студентите ще могат да изберат да продължат в една от специалностите „Публична администрация” и „Стопанско управление”. 50 са местата и в специалност „Право“ и още толкова в обществени комуникации и информационни науки. Тези, които изберат да се запишат в това направление, след това ще могат да продължат да учат журналистика, връзки с обществеността, книгоиздаване или библиотечно-информационни дейности. ВТУ обявява още 30 свободни места за туризъм, 10 места за културен туризъм, 20 за социални дейности, 15 места в специалността „Българска филология“ и по 10 за историци и филолози. Таксата за семестър в тези специалности и направления са 475 лв.

Всички обявени места са утвърдени от Министерството на образованието и науката, потвърждават от вуза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.