Джигит от Поликраище даден на съд за каране с 230 км/ч в Поликраище

Антон Бундев има 25 нарушения по Закона за движение по пътищата

 

Районната прокуратура в Горна Оряховица внесе в съда обвинителен акт срещу 23-годишен мъж, който демонстративно управлявал лек автомобил с драстично висока скорост. Антон Бундев е собственик на лек автомобил Пежо 106 от 2014 г. Според заводските характеристики на автомобила максималната скорост на движение е 195 км/час. В хода на разследването е установено, че по автомобила са извършени множество подобрения, които дават възможност за значително увеличаване на скоростта – до 236.2 км/ч.

На 27 септември 2015 г. дръзкият водач бил с автомобила си и в Поликраище се срещнал със свой приятел. Решили да се повозят, за да видят как върви колата. Когато излезли на пътя Велико Търново – Русе, Бундев предложил на спътника си да снима с GSM клип как возилото се носи с бясна скорост. Така по първокласен път в посока Русе на права 3-километрова отсечка скоростомерът показва с 230 км/час. По време на записа водачът на автомобила казал и няколко реплики: „Снимай табелата на Поликраище“, известно време след това: „Село Поликраище – писта „Монца“ с 230 км/час“ и показал нецензурен, циничен жест със среден пръст.

Още същата нощ видеозапис бил качен в интернет от профила под името „Поликраище писта Монца част 3“ и към 7 октомври миналата година бил показван 61 пъти. След репортажи в медиите прокуратурата се самосезирала и разпоредила разследване.

Обвиняемият има констатирани 25 нарушения на Закона за движение по пътищата. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Горна Оряховица.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.