10 четения

Месечен хороскоп. Прогноза за месец април, 2016 година

Любовни промени за Овните, Телци, стабилизирайте емоциите си

 

Лунна диета през април: В дните от 1 до 7 април и от 22 до 30 април Луната е намаляваща. Организмът се освобождава лесно от токсините, излишната вода и килограми. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета са 6, 25, 26 април. В дните от 7 до 21 април Луната е нарастваща. Гладуването и диетите не дават желаните резултати. В този период хапвайте по малко и начесто, за да задвижите метаболизма. Не прекалявайте с приема на течности. Подходящите дни за лунна диета този месец са 7 април – фаза новолуние, 14 април – фаза първа четвърт, 22 април – фаза пълнолуние, 30 април – фаза последна четвърт.

Грижа за косата: Благоприятни за подстригване на косите са датите 1, 6, 27, 28 април (за да расте косата ви по-бавно) и 17, 18, 19, 20, 21 април (растежът се ускорява). Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 4, 5, 12, 13, 14, 22, 23, 24 април.

Важни звездни аспекти през месеца: През по-голямата част от април Слънцето се движи в Овен. Природата се пробужда, както и нашето съзнание. Използвайте всеки слънчев момент, за да се заредите с положителна енергия от природата. На 5 април Слънцето и Сатурн са в тригон. Съгласувайте целите си с времето, което разполагате за тяхното осъществяване, както и със силите си. Не поемайте повече, отколкото можете да свършите. Само така успехът ще ви следва по петите. На 7 април настъпва новолуние в Овен. Време е за набелязване на нови идеи. Можете да стартирате изцяло нов период, като оставите старото зад гърба си. Внимавайте с прибързаността. На 6 април Слънцето е в квадратура с Плутон, а на 10 април Слънцето и Уран са в съвпад. Реагирате първично и необмислено на предложения, които ви се отправят около тези дати. Не споделяйте много за плановете си и ако някой ви отправи желана покана, не се възгордявайте. Избягвайте инвестициите. На 12 април Меркурий и Нептун са в секстил, а Марс и Венера са в тригон. На 14 април Меркурий и Юпитер са в тригон. Чувствате прилив на енергия. Увереността ви расте и паралелно с нея – смелостта да се впуснете в желани действия. Добивате ценна информация около този ден. Не я оставайте в пространството, а я използвайте. Общуването води до добри резултати. На 17 април Меркурий е в тригон с Плутон. Цялата информация, която сте си набавили в последните месеци, може да бъде трансформирана в силна енергия или база знания, от която да черпите. В състояние сте да проявите умствения и интелектуалния си потенциал. Наученото ще бъде приложено на практика.

От 18 април до 28 май Марс е ретрограден по своята орбита. Чувствате, че времето е спряло и сякаш някой се опитва да провали всичките ви планове. Често действията са повърхностни, вълнувате се прекалено от мнението на другите хора. Желаете да наложите все своята гледна точка. Опитайте да решавате проблемите си с разговори и обсъждане на стратегии, а не с караници и конфликти, за да имате по-голям успех. На 19 април Венера е в квадратура с Плутон. Овладейте емоцията и не пречупвайте всичко през призмата на личните си чувства. Не приемайте нещата твърде лично, защото рискувате да се затворите в свой собствен, изолиран от другите свят.

На 22 април е пълнолунието в Скорпион. За всичко има възмездие и част от него идва с настъпването на пълнолунието. Мнозина ще си платят за некоректните постъпки в последните три месеца. Направете така, че да не сте сред тях – като се извините, поискате прошка и признаете грешките. Това ще даде добър тон за големия християнски празник, който ни очаква в края на април и началото на май – Великден.

 

ОВЕН

Любовни промени

 

През първата половина от април се опитайте да осъзнаете грешките, допуснати до момента. Това е прекрасен месец, защото имате шанс да се срещнете с нови хора и да общувате освободено с тях. За жалост, желанието ви да властвате над чуждото мнение и стремежът ви да се покажете във възможно най-добрата светлина ще са причина често да бъдете отбягвани за компания или пренебрегвани, дори и от добрите ви приятели. С вас ще се говори трудно, защото не желаете да разберете отсрещната страна. В любовта месецът носи промени след 18-о число.

 

ТЕЛЕЦ

Стабилизирайте емоциите

 

Нервността ви през по-голямата част от месец април ще бъде причина за повечето ви сривове – и професионални, и лични Постоянно ще имате нужда да бъдете разбирани, ще искате съчувствие, но трудно ще го намирате. Нямате право да вините близките си за грешките, които сами допускате. През първата половина от месеца ще сте разсеяни и ще приемате драматично всяка новост около себе си, все едно е лоша новина. През втората половина от месеца опитайте да стабилизирате емоционалното си състояние. Нуждаете се от малко почивка.

 

БЛИЗНАЦИ

Трудно ви разбират

 

Първата половина от месец април ви позволява да творите и да развивате своя индивидуализъм. Като цяло това е период на подем, ако вложите повече толерантност в изказванията, мислите и действията си. На мнение сте, че хората трябва да ви се подчиняват и че заради ораторските ви способности вие можете да ги управлявате умело. Това е непосилна задача за момента, с която не знаете как да се справите. На работното място ще бъдете жертвоготовни и трудно ще изказвате желанията си. Мислите си, че колегите ви разбират, но това не е така. Не говорете с недомлъвки.

 

РАК

Овладявате финансите

 

Ако сте успели да удържите бушуващото желание през отминалия месец да харчите и да пилеете пари, сега, през април, ще успеете да стабилизирате финансовото си състояние. Втората част от месеца е благоприятна и ще ви осигури допълнителни доходи в семейството. Тогава именно ще пресеете контактите в живота си, които допуснахте през първите два месеца от годината. Все още сте доста емоционални и несдържани, като ще продължите да проявявате необичайни за себе си капризи – и в любовта, и в работата.

 

ЛЪВ

Обичате свободата

 

През първата половина от април сте неконцентрирани, дезорганизирани и трудно вземате решения. Прекалената ви добронамереност към всички останали хора често ще бъде причина да се чувствате използвани нечестно. В любовта този месец ви прави магнетични, симпатични, но и свободолюбиви. Възможни са изневери при мнозина Лъвове, защото те ще искат да покажат на половинките си, че ревността не ги плаши и че това чувство не е метод за спечелване на вярност във връзката.

 

ДЕВА

Благоприятен обрат

 

Април е един коренно различен месец в сравнение с предходния. Сега сякаш всичко тръгва така, както винаги сте го желали. Настъпва време за стабилизация, когато ще можете да се обърнете назад и да огледате детайлите в работата, която вършехте до този момент. Очакват ви доходи от извънредни дейности, така че не се чудете, ако някой ви предложи допълнителна служебна задача. В любовта ще бъдете прекалено претенциозни, но можете да започнете една нова връзка или да внесете малко свежест в старата.

 

ВЕЗНИ

Внимавайте в любовта

 

През април сте доста емоционални, избухливи и трудно се съобразявате с чуждото мнение. Нуждаете се от анализ на поведението си, но няма да го направите, защото се имате за безусловно непогрешими. Комбинацията от ретроградния Марс в Стрелец може да допринесе за започване на епизодични интимни връзки, изневери и проблеми в любовта. Дори и да не се проявят в този месец, при вас са заложени и ще избухнат след време.

 

СКОРПИОН

Вървите напред

 

През април ще имате възможност, от една страна, да поправите сторените грешки в общуването и контактите от изминалите месеци. Също така, от друга, ще имате шанса да вървите напред с гордо вдигната глава по пътищата на своята професионална реализация. Тук не се мислете за безпогрешни, а понякога се обръщайте назад и осъзнавайте, че има моменти, в които в служебно отношение допускате големи грешки. След 18 април си поставяйте само цели, които можете да изпълните.

 

СТРЕЛЕЦ

Семейна хармония

 

Април е месец, който изисква вашата силна отговорност в семейните взаимоотношения и дома, за да запазите хармонията непокътната. В противен случай можете да се окажете на ръба на междуличностна криза, в която не само вие, а и вашите близки да са жертви. Полагайте повече усилия, за да запазите стабилността, дори и понякога да се налага да преглъщате някои думи, които желаете да изречете. Това е начинът всичко да протече възможно най-добре както за вас, така и за останалите.

Избягвайте конфликти.

КОЗИРОГ

Проявявайте търпение

 

През април развитието ви е гарантирано, но не правете прекалено големи стъпки, защото не сте сигурни какво дебне зад всеки ъгъл. Преимущество ви е търпението, с което разполагате – една от отличителните черти на вашия характер според зодията ви. Възползвайте се от нея и няма да сгрешите. В личен план месец април е доста динамичен, но желанието ви да властвате в живота на другите хора – вашите близки, половинката и приятелите – се оказва основната спирачка те да ви имат пълно доверие. Това постепенно ще отмине.

 

ВОДОЛЕЙ

Време за промени

 

Използвайте времето до 17 април, за да направите важните промени в живота си, които започнахте да планирате през януари, февруари и март. Април също така е великолепен месец за стартиране на курс за преквалификация. Ще се наложи да минете обучение и ако го направите точно сега, това обучение ще ви даде повече, отколкото сте очаквали. Наученото ще приложите веднага. След 17-а дата за вас важи предупреждението да сте особено внимателни с харчовете си, защото невинаги ще си давате парите за нещо, което си заслужава.

 

РИБИ

Душата на компанията

 

През април отново сте в блестяща форма и можете да стабилизирате всичко започнато. Ако ви се е наложило да подпишете договори през предходния месец, сега можете да преразгледате документите и да подпишете анекси, с което ще спомогнете за по-успешната си реализация на целите. След 18 април отново се превръщате в душата на компанията. Периодът бележи възход и в емоционално, и в интелектуално равнище. Можете да учите, да се обогатявате. Ще имате нужда да запишете един нов квалификационен курс или курс по език, който не сте изучавали до този момент.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

 

1 април. Родени на този ден, вие сте хора, които пробиват навсякъде с умението си да разговаряте и да намирате пътечките в живота. Това е въпрос на късмет. Невинаги знаете какво точно искате, но го постигате, защото ви идва като дар от съдбата. Обичате да пътувате и в първите 30 години от живота си задължително трябва да излезете зад граница, за да видите други светове и да усетите как живеят хората извън България. В личен план умеете да дарявате любов, но сте прекалено прибързани, припрени и понякога това вреди на отношенията ви.

Навлизате в прекрасна година на бурни промени, много преживявания и пътувания зад граница. Не е задължително всичко това да ви се случи, но съществува възможност да го осъществите. Важно е да направите промените, за които мечтахте от няколко години насам. Бъдете активни и не се оставяйте на течението.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове. Ако сте пушачи, през тази година можете да спрете порока.

2 април. Вие сте от онези Овни, които се чувстват сигурни в себе си само тогава, когато са обичани и подкрепяни. Не сте от хората, прокарващи сами пътя си напред. Напротив, вървите по отъпкани пътеки и печелите по точки тогава, когато знаете, че има някой зад гърба ви, че сте подкрепяни. Научете се на решителност. Вие сте Овни и имате заложби да бъдете пробивни. Заложено ви е по съдба да намерите половинката в живота си още в ранна юношеска възраст.

Годината пред вас ще ви позволи да стабилизирате живота си в детайли. Дошло е време да престанете с промените, а да заложите на една-единствена цел, към която да се стремите. За мнозина това е идеалната година за брак, други ще срещнат половинката си в следващите дванайсет месеца. Това е време и за любов, и за хармония.

Здраве: Възможни са по-чести настинки и проблеми с гърлото и носа.

3 април. Вие сте толкова натрапчиви в компанията, че всеки ви забелязва, дори и да не стои на вашата маса. Желаете да блеснете с всичко, да направите така, че хората да ахнат от изумление по вас. Дружелюбни сте и новите запознанства са вашата страст. За съжаление, от това страда личният ви живот и най-вече половинката, която по никакъв начин не може да предотврати всички нови контакти, които ви носят доста извънбрачни връзки.

Навлизате в година на себеанализ, вникване в грешките, извършени през предходните девет години, опрощаване и искане на прошка за своите прегрешения. Това е идеална година, защото ще се почувствате духовно свободни. Мнозина ще започнат курс на обучение или преквалификация. Ще четете много и ще се сдобиете с нови знания, които ще са ви от полза още догодина. Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфните възли.

Станислав Климентов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *