„Перестройка” удари троянчани, тимът на „В. Търново” взе регионалното дерби

С победи приключиха седмия кръг в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България великотърновските отбори. В залата на стадион „Ивайло“ тимът на „Велико Търново“ надигра „Академик“ (Свищов) със 112:76. Успехът бе седми поред за баскетболистите от старата столица, които са едноличен лидер в лигата. 17-годишният Евгени Василев стана вторият играч на тима с трипъл-дабъл след 20 точки, 20 борби и 11 асистенции и с най-високият коефициент в кръга – 43.

От свищовлии най-резултатни бяха Владимир Кирилов със 17 т. и Мариел Петров с 16.

„Перестройка“ взе пета поредна победа, като удари „Ти Ес Дир Сървисиз“ (Троян) със 70:65. Балансът между двата отбора е 1:1, като троянци имат предимство от 8 т. в директните двубои, което им отрежда второ място. Драгомир Нейков изигра най-силния си мач в лигата и приключи с 30 точки и 12 борби, коефициент 25, който му донесе приза за най-полезен състезател в кръга.

Съекипникът му Фурууа Брендакс вкара 8 т., взе 8 борби, направи 3 чадъра и оглави класацията за най-добър блокировач в кръга.

Още двама състезатели на „Перестройка“ завършиха с двуцифрен актив. Това са Милко Милчев с 11 т. и 7 борби и Николай Василев с 10 т. и 6 борби. Нейков Нейков, който стана четвъртият играч на „Перестройка“, определен за MVP на кръга, след Данаил Киров, Николай Василев и Милко Милчев, ще получи наградата си в събота, когато тимът му се изправя срещу лидера „Велико Търново“ в зала „Чавдар“ в Троян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *