Търновка обвини музея в дискриминация

Преди началото на вчерашната сесия на местния парламент думата бе предоставена след предварителна заявка на Галя Василева. Търновката попита местните парламентаристи и общината защо навръх 22 март на нея и на други граждани са поискани по 6 лв. такса за посещение в Историческия музей, след като е било обявено, че за празника на града обектите щели да бъдат безплатни. Василева и спътниците й трябвало да си платят, докато групите от т.нар. „безплатни турове“ влизали гратис. Великотърновката обвини Регионалния исторически музей в дискриминация.

“Защо за едни може, а за други – не”, попита от трибуната Галя Василева. В отговор директорът на Регионалния исторически музей Иван Църов каза, че това не е дискриминация и много ясно е било обяснено, че всички, които са искали и са станали част от пешеходните турове, са успели да отидат в музея, без да плащат за това. Той припомни, че съобщения за традиционната инициатива са вървели в медиите и в интернет пространството много преди самото събитие.

“За останалите посетители таксите са еднакви и са определени след гласуване на Великотърновския общински съвет”, припомни Църов. Той посочи, че поведението на търновката и отказът й да заплати билета също могат да се определят като дискриминация, тъй като по този начин се омаловажава трудът на служителите на музея.

Иван Църов обяви, че е готов да търси решение на казуса по съдебен път.

С. МАРИНОВ

One thought on “Търновка обвини музея в дискриминация

  • 02.04.2016 в 1:10
    Permalink

    права е жената,толкова за един ден няма да ги напечелят ,още по-вече че други са влизали безплатно по същото време.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.