Кой кого преметна на 1-ви април. Куче пилотира самолет; бебетата прохождат с маратонки чудо

Британските медии дадоха своя съществен принос от небивалици във връзка с Международния деня на хумора и шегата – 1 април.

Телевизия “Скай-1” осъществи смайващ репортаж за първото куче пилот, което управлява едномоторен самолет. Става дума за стафордширския бултериер Шадоу, който смело борави с управлението на лекия аероплан. Уредите в кабината уж били специално пригодени, така че кучето да може по-лесно да ги управлява с лапите си. Шадоу, заснет в гръб в пилотската кабина, демонстрирал според репортажа чудеса от пилотско майсторство на 1000 метра височина.

“Дейли мирър” предложи своята първоаприлска лепта, като съобщи, че автомобилната компания “БМВ” е разработила специални бебешки маратонки, които заменят проходилката. Когато ги обуете на бебето, то просто не може да пада, докато се учи да ходи.

Компанията използвала опита си в тракшън-контрола при колите, така че гумата на маратонките правилно да разпределя тежестта на бебока, в зависимост от това по какви повърхности се движи. Маратонките осигурявали прекрасно разпределение на тежестта при 100-процентово равновесие.

Този Първи април изигра автошега с горчив привкус на гиганта “Гугъл”. Търсачката въведе бутона “Mic drop”, който вкарва картинка от “Минионите” в имейла на потребителите. “Гугъл” съветваха потребителите да отговорят на всякаква електронна поща, като натиснат в Gmail копчетата Send + Mic Drop. Да, но изведнъж се оказа, че хората, последвали указанието, са натъпкали официалните си бизнес отговори с муцунки от “Минионите”. В Gmail има над милиард потребители, които разчитат на услугата за своята бизнес и професионална кореспонденция. Така че от “Гугъл” набързо премахнаха “минионския” бутон след голям брой гафове с официални имейли, превърнали се в посмешище.

В година на политически събития, в която действителността често изглежда по-странна от измислица, шегобийците трябваше да се потрудят здраво, за да отбележат подобаващо Деня на шегата, предаде и Ройтерс.

Традицията да се правят първоаприлски шеги се оказа жива, съдейки по мнимите рекламни кампании на сайтове, предлагащи небивалици от сорта на сутиени за кучета или мечтана работа за бебета.

“Предизвикателството да се измислят шеги става все по-трудно”, казва Рейчъл Кинг, говорителка на сайта ThirdLove, който съвместно с портала DogVacay, предлагащ бавачки за домашни любимци, промотира сутиени за кучета.

Първоаприлските шеги трябва да са чудати и същевременно приемливи. Поради тази причина рекламата на сутиени за кучета беше придружена от снимки на домашни питомци, издокарани с новия продукт.

В друга интернет шега беше промотирана новата услуга “Работа за бебета”, чиято цел е да помогне на невръстните малчугани да открият професионалната реализация на мечтите си. Мнимата услуга също беше онагледена със снимки на бебета, които съсредоточено блъскат по компютърни клавиатури или изпълзяват от асансьори в офис сгради.

Сред знаменитостите също се намериха шегобийци, които използваха сайта за видеосподеляне Ютюб, за да отбележат подобаващо днешния ден. Снууп Дог например представи фалшивата технология SnoopaVision, базирана върху виртуалната реалност, която позволява на потребителите да гледат клипове заедно с известния рапър.

Междувременно Асошиейтед прес предаде, че Китайската комунистическа партия има нова мишена в кампанията си срещу пагубното западно културно влияние – Деня на шегата. Държавната информационна агенция Синхуа помести кратко съобщение в официалния си микроблог, с което призова читателите да игнорират хумористичния ден. “Така нареченият западен Ден на шегата не се вписва в китайските културни традиции или социалистически ценности. Надяваме се, че хората няма да вярват на слухове, да пускат слухове или да разпространяват слухове”, се посочваше в краткото съобщение.

Посланието намери отзвук в редица медии и предизвика противоречиви мнения сред потребителите. Част от тях решиха, че това е първоаприлската шега на агенция Синхуа, докато други настояваха, че то звучи съвсем правдоподобно.

 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *