62 четения

Родители работиха в детска градина „Соня” за един ден

РОДИТЕЛИ ПОЕХА РЪКОВОДСТВОТО И ВСИЧКИ ПЕДАГОГИЧЕСКИ И ПОМОЩНИ ДЛЪЖНОСТИ В ДЕТСКА ГРАДИНА „СОНЯ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. За един ден много майки и само двама татковци се нагърбиха с тежката задача да отменят учителките и помощник-възпитателите, които се грижат за децата им.

Психологът на детската градина Петя Михайлова е инициатор на този нестандартен ден. Директорката Жаклин Павлова признава, че много харесала предложението и веднага започнала да подготвя учителите, родителите и децата за провеждането на „За един ден в детската градина с мама и татко”. „Проведохме родителска среща, за да запозная всички с проекта. Родителите сами решиха кои от тях искат да участват и разпределиха кой на каква позиция ще застане. Понеже някои от тях работят и нямат възможност да отделят за идеята ни цял ден, те работиха на две DG Sonia (4)смени”, разказва г-жа Павлова.

ДЕТСКА ГРАДИНА „СОНЯ” Е ПЪРВАТА В ОБЛАСТТА, КОЯТО РЕАЛИЗИРА ПОДОБЕН ПРОЕКТ. Целта на размяната е била родителите да разберат поне малка част от същността на работата на учители, помощник-възпитатели, медицински персонал в детската градина.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!