247 четения

Данъчните връщат 1 млн. лв. на фамилия Милкови след загубена съдебна битка

Юристите на НАП искали 20 000 лв. хонорар по делото

ФАМИЛИЯ МИЛКОВИ СПЕЧЕЛИ ДЕЛО СРЕЩУ ДАНЪЧНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА БЛИЗО 1 МЛН. ЛВ. Решението на Върховния административен съд е влязло в сила и за разноските вече е изваден изпълнителен лист от „Краси“ ЕООД на Красимир Милков. „…Водя сигурно 200 дела в тази държава. Конкретното спечелено дело е за сметка на данъкоплатците, защото чиновници не си бяха свършили работата”, каза Младен Милков.

СЮЖЕТЪТ НА СПЕЧЕЛЕНАТА СЪДЕБНА БИТКА ОТ НЕГОВАТА ФАМИЛИЯ Е ПРОЗАИЧЕН – ОБЖАЛВАНЕ НА ДАНЪЧНО-РЕВИЗИОНЕН АКТ за 982 164 лв. Още при старта на процедурата преди две години юристите на ТД на НАП в старата столица поискали жалбата да се отмени като незаконосъобразна, съдът да потвърди констатациите на ревизията за непризнат данъчен кредит и Милкови да платят 20 093 лв. хонорар. Те обаче спечелили, а присъдените разноски са само за 2000 лв. в полза на Милкови.

„…Става въпрос за междуфирмени отношения, които според данъчните не били протоколирани по закон и имало пропуски при доставка на торове и горива. Заради това административните съдилища във В. Търново и в София отмениха ревизионния акт“, коментира вчера адвокат Стефан Стефанов, работил по това дело на фамилията, който е бивш служител на данъчното и бивш съдия.

СПОРЕД ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД СЧЕТОВОДНИТЕ ОПЕРАЦИИ от страна на преките доставчици и тези на получателя са изрядни и става въпрос за реални стоки и финансово временно подпомагане между „Краси” ЕООД и „Спринг“ ЕООД – първата на Милков-син, а втората на Милков-баща, която държи търновската мелница. В данъчната ревизия са проверявани и други контрагенти и издадени от тях фактури. Всички сделки са от 2009 – 2010 г., а данъчните са направили начета и ревизионния акт преди три години. Три години по-късно има окончателно решение в полза на фамилия Милкови.

Нели СУКОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!