ТЕАТРАЛЕН АФИШ

„ОСОБЕНОСТИ НА РУСКАТА ЛЮБОВ“

 На 7 април от 19ч. в Читалище „Надежда“
ДТ „Стефан Киров“ Сливен представя една романтична комедия по пиесата „Сирена Виктория“ на Александър Галин.
В ролите – Мария Сапунджиева, Георги Кадурин и Мариана Миланова.
10339622_10205629835452733_8140411615013443501_nЛюбов – за това мечтае всяка жена. И ако тази мечта е дългоочаквания и единствен мъж, който ще открие в небето нова звезда и я назове с твоето име, то тя се е сбъднала.
Пиесата разказва за това, че винаги има надежда да срещнеш, ако не принца на бял кон, то поне специалист по космически системи, който ще разкрие пред теб необятния свят на звездите и една свръхнова, малка и искряща звезда ще назове с твоето име.
Цена на билетите – 10 и 12 лв. ОТСТЪПКА за учащи, пенсионери и групи.До 20 март можете да направите резервация на тел.: 0886 436 456 всеки ден от 15 до 21 часа.
Билети ще се продават на първи етаж в комплекс „Славяни“ от 21 март.

Цар Лъв гостува на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

carlyv          В съботния афиш на Театър ВЕСЕЛ, на 9 април от 11.00 часа на сцената на читалище „Искра” в старата столица, гостува един от култовите спектакли на Държавен куклен театър – Ямбол. 16 кукли ще оживеят на сцената в представлението „Цар Лъв“. Постановката е дело на гост-режисьора Первели Николов-Вили. Негови са и драматизацията, сценографското решение и музикалната картина. Великолепните кукли са изработени от кукломайстора Недко Данев, а героите оживяват с гласовете на актьорите Жулиета Николаева, Калина Баракова и Ангел Попов.

Историята започва в Лъвските земи. Рафики, мъдър стар бабуин, представя Симба – новороденото лъвче на Цар Муфаса и Сараби – пред животните събрани пред Лъвската скала. Муфаса показва на Симба царството, учейки го на „Кръговрата на живота“ – деликатния баланс, действащ върху всички живи същества. По-младият брат на Муфаса, Скар, се възползва от наивната природа на лъвчето – примамва го да отиде при Слонското гробище. Това е мястото, където Муфаса е забранил на Симба да ходи…

„Постановката е предизвикателство да се преборим с конкуренцията на телевизионните герои“, споделя актрисата Жулиета Николаева. Тя е убедена, че децата ще се влюбят в техните герои, защото те ще оживеят пред очите им. Защото ще бъдат реални и ще могат дори и да ги докоснат.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново


„ВЕСЕЛАТА ВДОВИЦА“

11 април, 19ч., Голяма зала на ДМТ „Константин Кисимов“, В. Търново

vdovicaрежисьор                             Петко Бонев
диригент-постановчик      Атанас Варадинов
диригент                              Васил Вълчев
сценография                      Чавдар Чомаков
художник на костюмите   Радостин Чомаков
хореография                      Румяна Маркова
Борислав Ангелов
хормайстор                         Снежина Врангова-Петкова
концертмайстор                 Милена Байнова

ГЛАВНИ ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА И ИЗПЪЛНИТЕЛИ
Ханна Главари                    Лидия Лазарова, Миряна Калушкова
Граф Данило                       Иво Йорданов, Марио Николов
Валансиен                           Рада Носикова, Флора Търпоманова
Камий дьо Росион              Михаил Михайлов, Марин Русинов
Барон Зета                           Виктор Терзийски, Милен Иванов
Виконт Каскада                   Йордан Чейреков
Раул дьо Сен Бриош          Георги Тодоров
Богданович                         Стефан Отчев
Силвиана                             Пенка Величкова, Олга Цветкова
Кромов                                  Илия Станев
Олга                                      Цветомира пенчева, Петя Копринкова
Причич                                 Цветомил Йорданов
Ниегуш                                 Милен Иванов, Кирил Михов
Прасковя                              Биляна Михайлова

асистент-режисьор             Румяна Атанасова
корепетитори                      Росица Тарапанова
Елисавета Манева

Оркестър, хор и балет на МДТ „К. Кисимов“
Със специалното участие на фолклорен ансамбъл „Искра“ при Читалище „Искра“ Велико Търново


„ГОСПОЖА МИНИСТЕРШАТА“ от Бранислав Нушич

12 април, 19ч., Малка зала на ДМТ „Константин Кисимов“, В. Търново

gospojaрежисьор: Митко Шарков
сценограф: Лидия Къркеланова
пластика: Лилия Иванова
пом. режисьор: Стефка Петрова
С участието на: Стефка Златкова, Стефка Петрова, Биляна Михайлова, Паулина Гегова, Веселина Костадинова, Детелин Кандев, Милен Иванов, Дончо Дончев, Симеон Иванов.

„Госпожа Министершата” е една от известните пиеси на Бранислав Нушич, която осмива деформирането на личността, достигнала министерското кресло. В случая става дума за действията на жената на един министър, която приема титулуването „Г-жа Министерша” сериозно и с това се слага началото на серия смешни нейни ситуации, разкриващи демоничната й страст за власт. Крайно интригуваща комедия, осмиваща стремленията към етажите на властта, които почти винаги са комични.


„БУРУНДАНГА“ – от Жорди Галсеран

гр. В. Търново – 13 АПРИЛ 2016 г. 19.00 ч.
салон на читалище „НАДЕЖДА“

КАСА ЗА ПРОДАЖБА НА БИЛЕТИ
град Велико Търново – улица „Асен Златаров“ № 5
/срещу бариерата на служебен паркинг на театъра/
0886 770 511

Бурунданга е романтична комедия на Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол  от  Жорди Галсеран
Превод: Нева Мичева
Режисьор: Антон Угринов
Художник: Радостина Тодорова
Композитори: Никола Стоянов и Стефан Христов
Бурунданга плакатУчастват: Проф. Д-р Атанас Атанасов, Яна Бобева, Петя Бойчева, Мариана Бонева, Красимир Митов, Пламен Петков.
  Пиеса за млади хора, която се опитва да даде отговор на важните за тях въпроси – какво искат и как да го постигнат. Малките компромиси се превръщат в начин на живот и забравяме за какво сме мечтали, какво сме искали и кого сме обичали. Но когато намериш кураж да направиш трудния избор и успееш да го отстоиш, се чувстваш истински свободен.
Провокацията на постановката е участието на Атанас Атанасов, който за първи път постави пиесата Бурунданга на пловдивска сцена. За него е било предизвикателство да играе в нещо, което той е правил като режисьор. Пиесата е романтична комедия, наситена с обрати. Интригата се заплита от серума на истината, който героините дават на приятеля на Берта, за да разберат какво мисли. Ние не сме до там искрени, за да признаем онова, което ни вълнува, казва Атанасов. Всъщност БУРУНДАНГАТА е онова тайнствено растение, от което като се изпият няколко капки и човек започва да казва истината.
„Като зрител много обичам романтичните комедии и винаги съм искал да напиша една от тези истории, в които любовта възтържествува напук на всички препятствия. Да, голям почитател съм на роматничните комедии. Харесвам ги, защото са истина, защото привличането между хората е онази сила, която всъщност движи Вселената, защото от циниците, от продажниците и от нищетата ни спасява единствено любовта. Очевидни работи.
За публиката в Испания пиесата съдържаше допълнителен стимул, защото двама от персонажите й са членове на ЕТА, а въпросът за местния тероризъм се зачекваше за първи път в комедия. Но това е само детайл от пейзажа. Бурунданга е романтична комедия. Нищо повече. И нищо по-малко. Разказва за неща, които сме готови да направим от любов, и за неща, което сме готови да простим от любов. И го прави по най-старомодния начин, включително с вълшебна отвара – като в сън в някоя лятна нощ“.
Жорди Галсеран


„ВЕЛИЧИЕТО АСЕНЕВЦИ“
13 април, 19ч., Голяма зала на ДМТ „Константин Кисимов“, В. Търново

asenevci_smoll„Величието Асеневци” е един ярък, съвременен разказ за хората изправили се срещу страшната Империя, погазила векове наред земята ни. Разказ за дързоста и полета на човека, преминал отвъд чертата на разума и изкрещял на „възбог”, че България ще възкръсне от пепелта на забвението!

С този свой спектакъл, търновските артисти връщат старата традиция на своя театър, всеки сезон да се прави историческа пиеса, свързана с миналото на старопрестолния град. Режисьорът Стефан Методиев е успял да улови духът и емоцията на онзи исторически миг и да организира актьорския ансамбъл в едно стегнато и емоционално представление.

 

 


Трио „ТЕНОРИТЕ“

14 Април в Дворец на Културата и Спорта – В. Търново от 19 ч.

10450-tenorite1_620_348(2)Всяко сходство и припознаване с други пеещи формации е съвършено невъзможно! В случай, че сте имали удоволствието да ги чуете на живо, както впрочем единствено се изявяват, у Вас няма да остане и сянка на съмнение, че професионалното, класическо българско трио ТЕНОРИТЕ е уникално!

           За тях казват, че съчетават класически гласове,изисканата и елегантна визия, съвършеното, уникално и романтично звучене.Те не правят компромис с качеството на звученето и артистичната интерпретация!

Кирил Илиев сля гласовете на трима млади и амбициозни изпълнители – Кирил Илиев – тенор, Александър Господинов – тенор и Илиян Недев – тенор, в богат и цветен репертоар от класическа и поп, българска естрадна,руска, възрожденска и джаз музика.

Определят ги като момчетата с вълшебни гласове. Носители на много награди от певчески конкурси.

Имат издадени 3 диска: „Безкрайна хармония“- с любими класически арии и канцонети, „Руска класика“-вечните руски песни-„Калинка““Смуглянка“ и диск „Възрождение„.

След концерта ще можете да си закупите техен компактдиск и да си направите снимка с гласовитите момчета …

Продажбата на билети –на касата на залата и Туристически информационен център–6, 10 и 12 лв.

За справки и ВИП места: 0887 42 42 40


„ПАЛЕЧКА“ на сцената на Театър ВЕСЕЛ

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 97
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 97

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 16 април от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува „Палечка“ – спектакъл на Държавния куклен театър от Габрово. Това е и поредното участие на габровските кукленици през настоящия театрален сезон на сцената на Театър ВЕСЕЛ, чиято инициатива за спектакли за семейна публика е вече утвърдена традиция и е неразривна част от културната програма на областния град.

Режисурата на представлението „Палечка“ е дело на Илиян Иванов, драматизацията  – на Теменужка Коларова, а сценографията и куклите – на Драгомир Цанев. Музикалното оформление и музиката на песните са композирани от Георги Гарчов  – вокала на популярната у нас и зад граница група „Грамофон“. Героите на сцената се претворяват от актьорите Радостина Андреева и Богдан Богданов.

„Палечка“ е спектакъл, създаден по едноименната приказка на Ханс Кристиан Андерсен. Сред листата на цветето, родило най-нежното и крехко създание от приказния свят, се срещат доброто и злото, красивото и грозното, смешното и тъжното, реалното и недостижимото. Под светлините на сцената оживява времето на Андерсен – ражда се приказката за съвършенството . Малката героиня Палечка опознава живота с неговите зли и уродливи явления. Само нейната борбеност и чистотата на нейните помисли я спасяват от злото. С помощта на Лястовицата Палечка намира пътя на свободния полет,  на истинските и искрени преживявания.

Създаден и издържан в стила на времето на автора, спектакълът е уникално пътешествие в света на реалното и вълшебното, което го прави привлекателен за зрители от всички възрасти.

„Пинокио“ е следващият спектакъл от репертоара на Габровския куклен театър, който през май ще гостува на сцената на Театър ВЕСЕЛ в старата столица.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.


„ВЕСЕЛАТА ВДОВИЦА“

18 април, 19ч., Голяма зала на ДМТ „Константин Кисимов“, В. Търново

vdovicaрежисьор                             Петко Бонев
диригент-постановчик      Атанас Варадинов
диригент                              Васил Вълчев
сценография                      Чавдар Чомаков
художник на костюмите   Радостин Чомаков
хореография                      Румяна Маркова
Борислав Ангелов
хормайстор                         Снежина Врангова-Петкова
концертмайстор                 Милена Байнова

ГЛАВНИ ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА И ИЗПЪЛНИТЕЛИ
Ханна Главари                    Лидия Лазарова, Миряна Калушкова
Граф Данило                       Иво Йорданов, Марио Николов
Валансиен                           Рада Носикова, Флора Търпоманова
Камий дьо Росион              Михаил Михайлов, Марин Русинов
Барон Зета                           Виктор Терзийски, Милен Иванов
Виконт Каскада                   Йордан Чейреков
Раул дьо Сен Бриош          Георги Тодоров
Богданович                         Стефан Отчев
Силвиана                             Пенка Величкова, Олга Цветкова
Кромов                                  Илия Станев
Олга                                      Цветомира пенчева, Петя Копринкова
Причич                                 Цветомил Йорданов
Ниегуш                                 Милен Иванов, Кирил Михов
Прасковя                              Биляна Михайлова

асистент-режисьор             Румяна Атанасова
корепетитори                      Росица Тарапанова
Елисавета Манева

Оркестър, хор и балет на МДТ „К. Кисимов“
Със специалното участие на фолклорен ансамбъл „Искра“ при Читалище „Искра“ Велико Търново


„ВСЯКА СРЯДА ОТ 5 ДО 7“

19 април 2016 г. в 18:30ч. НЧ „Напредък – 1869“ Горна Оряховица
ДТ „Невена Коканова“ представя своята комедия пред Горнооряховска публика.BIG14561273881compimg-b4816d2d274c6f7c6b055766f43a4712„Какво се случва „Всяка сряда от 5 до 7”, когато работата ти е тъпа, животът скучен, мечтите несбъднати и нещата въобще не вървят така, както им се иска на героите от тази блестяща комедия, всъщност …. е повече от интересно! Авторът заплита служебни проблеми и лични отношения във вихър от емоции, за да ни покаже, че лековатия и фриволен начин, по който гледаме на живота си напоследък не само не е решение, а е основна част от кашата, в която се забъркваме!“Цени на билетите – 6 лв и 8 лв.
ОТСТЪПКА за учащи, пенсионери и групи.Тел. за информация и резервации – 0886 436 456Работно време на касата в читалището – от 15:30 до 18:30; в събота – от 13 до 16; в дните на представленията – от 11.
Почивен ден – неделя и официални празници.


„ДЕКАМЕРОН“
dekameron19 април, 19ч., Малка зала на ДМТ „Константин Кисимов“, В. Търново
„Декамерон” е притча за победата на живота от смъртта. През шест истории минават актьорите от драматичния състав на МДТ „К.Кисимов“ под режисурата на Димитър Шарков. Актуалността на „Декамерон“ в днешно време става повод това заглавие да е част от репертоара на великотърновския театър от 2011г. насам. В „Декамерон” участва целият драматичен състав на търновския театър. В по няколко роли влизат Цанка Цанева, Стефка Златкова, Стефка Петрова, Милен Иванов, Иван Митев, Стефан Методиев, Паулина Гегова, Веселина Костадинова и Дончо Дончев.

Мюзикъл на Андрю Лойд Уебър
20 април 2016 г. в 18:30ч. НЧ „Напредък-1869“ град Горна Оряховица
Справки и резервации на телефон 0886 436 456
21 април 2016 г. в 19:00ч. МДТ „К. Кисимов“
Справки и резервации на телефон 062/623 531
1928757_10205629265198477_6240246212914858099_nМюзикълът е съвременен прочит на притчата от Стария завет за Яков и 12-те му синове. Най-малкият от тях е Йосиф. Той е надарен със способността да предсказва бъдещето чрез сънищата си. Египетският фараон е впечатлен от неговите умения и кани Йосиф за свой съветник. Мъдрото решение на владетеля спасява народа от голямо бедствие.
Най-популярният съвременен композитор Андрю Лойд Уебър преплита библейската история с темите за любовта, копнежа по хармонията и бунта срещу предразсъдъците.
Екипът на спектакъла събира в органична цялост дръзкия младежки темперамент с високите професионални стандарти и овладяното майсторство.

„СПАНАК С КАРТОФИ“ – Золтан Егреши

21 април от 19ч. в Читалище „Надежда“

Режисьор: Богдан Петканин
Сценограф: Петьо Начев
Участват:
Владимир Карамазов,
Юлиан Вергов,
spanakЗахари БахаровСпектакъл на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София.
“Спанак с картофи” е една безумно смешна и същевременно интелигентна, съвременна комедия. Тя е световен хит, поставен в повече от 23 страни, сред които: Германия, Русия, Чехия, Италия. Страни, в които футболът е огледало на живота, който ни заобикаля, от политика до псуващия фен. – Богдан ПетканинБилети се продават на ул. Васил Левски № 19 (срещу магазин „Чех“).
Телефон за контакти – 0882 733 762Дора Кръстева

АСЕН БЛАТЕЧКИ В „ОПАСНО ЗА ЖИВОТА“
25 април 2016 г. в 18:30ч. НЧ „Напредък – 1869“ град Горна Оряховица
театрална постановка
по Пиер Шено
Режисьор: Асен Блатечки
Сценография: Антония Попова
Музика: Христо Намлиев
В ролите: Асен Лозанов, Стефан Иванов, Асен Блатечки, Милена Маркова, Невена Бозукова
18783Комедия с елементи на екшън, интересна сюжетна линия и супер колоритни герои, които с шегобийска страст да поставят на публиката уловки и капани, а защо не и да ни накарат да се замислим за живота?
В комедийния екшън се преплитат няколко теми – финанси, подставени лица, измамни схеми и какво ли още не, за да може в последствие да ни въвлече в една почти нормална и реална житейска ситуация.
Режи Дефорж е известен милионер, който обаче попада в големи неприятности заради опасността да бъде отвлечен и ограбен. Режи може и да е голям бизнесмен и да разбира от много неща, но охранителният бизнес и светът на престъпниците са последното нещо, до което някога е имал достъп. И тъй като винаги е бил прецизен в каквото и да се захване, а и е свикнал да се подготвя преди важна сделка или етап от живота си, той решава да се адаптира към нововъзникналите житейски обстоятелства предварително. Затова наема Серж Мигал, с който ще трябва да се сработи не само той, но и цялото семейство, за да бъдат научени на правилата на живот под обсада.Цена на билетите – 12, 14 и 16 лв. ОТСТЪПКА за учащи, пенсионери6 и групи.
Отстъпка за билетите закупени до 30 март.


„БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ“
26 април, 19ч., Голяма зала на ДМТ „Константин Кисимов“, В. Търново
bulgariмюзикъл по едноименната повест на Любен Каравелов
музика                                  Асен Карастоянов
либрето                                Коста Райнов
постановъчна версия          Марио Николов
диригент                             Славил Димитров
сценография и костюми     Лидия Къркеланова
Хореография                      Борислав Ангеов
Румяна Маркова
Концертмайстор                 Милена Байнова
Дядо Либен                         Виктор Терзийски
Дела                                    Анастасия Пиперкова, Стефка Петрова
Павлин                                Марин Русинов, Пламен Долепчиев
Хаджи Генчо                      Милен Иванов
Цона                                   Лина Ковачева, Емилия Гайтанджиева
Лиляна                                Лидия Лазарова, Флора Търпоманова
Янка                                    Надежда Мирева, Рада Носикова
Иван                                    Георги Динев, Йордан Чейреков
Ерчо Славеят                     Стефан Методиев, Цветомил Йорданов
Герчо Хекименинът            Илия Станев, Свилен Адамов
Циганката                           Биляна Михайлова, Стефка Златкова
Клюкарки                            Лиляна Василева, Пенка Величкова, Петя Копринкова, Олга Цветкова, Мариана Стефанова
Баба Тодора                       Диана Кюркчиева
Кумът                                  Кирил Арменчев
Кумата                                Мая МалаковаОркестър, хор и балет на МДТ „К. Кисимов“помощник режисьор         Румяна Атанасова
корепетитори                    Снежина Врангова-Петкова, Росица ТарапановаСъс специалното участие на професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ при читалище „Искра“ Велико Търново


„СВЕКЪРВА“ по Антон Страшимиров

27 април, 19ч., Голяма зала на ДМТ „Константин Кисимов“, В. Търново

Автор: Антон Страшимиров
Режисьор: Димитър Шарков
Художник: Лидия Къркеланова
Помощник-режисьор: Стефка Петрова
Участват: Милен Иванов, Лилия Борисова, Силвия Шекилова, Цанка Цанева, Виктор Терзийски, Иван Митев, Стефка Петрова, Стефка Златкова, Кирил Михов, Стефан Методиев

svekurva„Свекърва“ е в афиша на театъра от 2011 г., негов режисьор е Димитър Шарков, а сценографията е на Лидия Къркеланова. Спектакълът поставя злободневни проблеми, свързани с кризата на българския дух в нашето общество. Чрез палитра от разнообразни образи, които живеят сред нас днес, той е като гротеска на съвременните български нрави.

Пиесата „Свекърва“ е създадена от Антон Страшимиров в началото на XX век. С нея творецът участва в конкурс за откриването на Народния театъра „Иван Вазов“ в София и го печели, но пиесата не е поставена заради конфликтите на Страшимиров с властта по онова време.

Спектакълът на Димитър Шарков е динамичен, изграден е на принципа на кино епизодите, с много музика и богатство от пластични решения. „Нашата пиеса е за едно общество, за една палитра от разнообразни, съвременни образи. Ние се интересуваме от връзките между всички тези герои, а не от явлението „свекърва“, обяснява режисьорът


„БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ“
28 април, 19ч., Голяма зала на ДМТ „Константин Кисимов“, В. Търново
bulgariмюзикъл по едноименната повест на Любен Каравелов
музика                                  Асен Карастоянов
либрето                                Коста Райнов
постановъчна версия          Марио Николов
диригент                             Славил Димитров
сценография и костюми     Лидия Къркеланова
Хореография                      Борислав Ангеов
Румяна Маркова
Концертмайстор                 Милена Байнова
Дядо Либен                         Виктор Терзийски
Дела                                    Анастасия Пиперкова, Стефка Петрова
Павлин                                Марин Русинов, Пламен Долепчиев
Хаджи Генчо                      Милен Иванов
Цона                                   Лина Ковачева, Емилия Гайтанджиева
Лиляна                                Лидия Лазарова, Флора Търпоманова
Янка                                    Надежда Мирева, Рада Носикова
Иван                                    Георги Динев, Йордан Чейреков
Ерчо Славеят                     Стефан Методиев, Цветомил Йорданов
Герчо Хекименинът            Илия Станев, Свилен Адамов
Циганката                           Биляна Михайлова, Стефка Златкова
Клюкарки                            Лиляна Василева, Пенка Величкова, Петя Копринкова, Олга Цветкова, Мариана Стефанова
Баба Тодора                       Диана Кюркчиева
Кумът                                  Кирил Арменчев
Кумата                                Мая МалаковаОркестър, хор и балет на МДТ „К. Кисимов“помощник режисьор         Румяна Атанасова
корепетитори                    Снежина Врангова-Петкова, Росица ТарапановаСъс специалното участие на професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ при читалище „Искра“ Велико Търново

„ОТКАЧЕНА ФАМИЛИЯ“, гореща комедия от  РЕЙ  КУНИ

На 9 май от 19ч. в Читалище „Надежда“

ДТ „Иван Димов“
постановка ВАЛЕНТИН  ТАНЕВ

превод   МАТЕЙ  ТОДОРОВ
сценография и костюми  НИКОЛАЙ  НИНОВ
Otkachena_familiyaС участието на цяла плеяда звезди които познавате от „Пълна лудница“, „Столичани в повече“, „Господари на ефира“… : МАРИЯ  САПУНДЖИЕВА, ВАЛЕНТИН  ТАНЕВ, ЕВА ТЕПАВИЧАРОВА, МАРИУС  ДОНКИН, КИРИЛ  КАВАДАРКОВ, АННА СИМОВА, ЯВОР КОСТОВ, ВАСИЛ БАНОВ
Всеки от нас има случайни срещи в интернет, нали? Понякога една такава среща във виртуалното пространство може да се окаже съдбоносна. В чата момче и момиче неочаквано откриват, че бащите им… Това е началото на „Семейна лудница” . Следват куп комични ситуации, резултат от Голяма лъжа.
Каса: ул. Васил Левски №19 (срещу магазин „ЧЕХ“)
Тел. за контакти – 0882 733 762 – Дора Кръстева


„ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА“ от Василий Сигарев
гр. В. Търново – 11 МАЙ 2016 г. 19.00 ч. салон на читалище „НАДЕЖДА“

Детектор плакатКАСА ЗА ПРОДАЖБА НА БИЛЕТИ
град Велико Търново – улица „Асен Златаров“ № 5
/срещу бариерата на служебен паркинг на театъра/
0886 770 511

ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА от Василий Сигарев на ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ
Режисьор: Красимир Ранков
Сценография и костюми: Петър Митев
Участват: Красимир Ранков, Ивана Папазова и Красимир Доков
За да разбере къде мъжът ѝ крие парите си, главната героиня Надежда Петровна поканва в дома им хипнотизатор. Следват неочаквани признания, които разкриват дълбоко пазени и от двамата съпрузи тайни. Не пропускайте специалното участие на актьора Красимир Ранков, който се превърна във всенароден любимец с ролята си на охранителя Ставрев от „Стъклен дом“!
Пиесата разказва за драмата на двама души, които страшно много се обичат, а най-страшният въпрос, който „Детектор на лъжата“ поставя, е „Защо лъжете – себе си, жена си, мен?“
Героите са объркани, опитват се да оцелеят, но колкото повече уж се разплитат, всъщност все повече се заплитат в собствените си мрежи, разказва режисьорът. По думите му в действието паяжините от соцреалността още висят. Макар да има руски знаци, взаимоотношенията в пиесата са си чисто наши, коментира още той. Семейството в „Детектор на лъжата“ не е еталон, но определено има и такива фамилии, каза Ранков.
„Надявам се публиката първо да се смее, дори да се надсмива, а към финала да обърне поглед към себе си и да усети, че и тя е част от тази лудница“, допълни актьорът.
Паяжините на соца, обвити около елементите на новото време, обикновена семейна двойка на прага на двете реалности, един хипнотизатор, чрез който двамата разкриват тайните си… Резултатът е смях до сълзи, но до момента преди финалните акорди.
На финала на спектакъла откривам своята лична драма, коментира режисьорът и актьор в представлението Краси Ранков. Той се пошегува, че има шизофреничен момент в това да е ту на сцената, ту на режисьорския стол, затова през последните дни на помощ на творческия екип се притекъл братът на звездата от „Стъклен дом“ – Веселин Ранков, който също е известен актьор.


 „ПРИЯТЕЛКИ МОИ“
На 16 май от 19ч., Читалище „Надежда“
BIG14216722551priyatelki_moi_21Автор: Симон Шварц и Теди Москов
Постановка: Теди Москов
Драматург: Симон Еди Шварц
Сценография и костюми: Свила Величкова
Музика: Антони Дончев
Участват: Мая Новоселска, Светлана Янчева, Албена Михова, Христина Караиванова, Иван Петрушинов, Никола Мутафов, Владимир Зомбори
„ПриятелКи мои“Спектакъл и пиеса реверанс към филма на Пиетро Джерми и Марио Моничели „Приятели мои“ (Amici miei), преведени на театрален език. Мъжки истории – разказани за жени. Смешната и тъжна история на четири приятелки, които измислят и вършат бели, лудости и шеги. Четири бунтарки срещу скуката и сивотата на ежедневието. Има приятелки като храна – всеки ден искаш да ги виждаш. Има и приятелки като въздух. Дори когато не ги виждаш, те са винаги с теб! Мая Новоселска, Светлана Янчева, Христина Караиванова и Албена Михова. За всички създатели на „ПриятелКи мои“ важи правилото: „Правим спектакъл, който ще ни е приятно да гледаме!“
— Симон Шварц
 Каса: ул. Васил Левски №19 (срещу магазин „ЧЕХ“)
Тел. за контакти – 0882 733 762 – Дора Кръстева


 „НИРВАНА“
19 май 2016 г. в 19:00ч.,  НЧ „Надежда-1869“ гр. Велико Търново
996683_10205766106659428_2960744648033840527_nТеатрална работилница Сфумато представя на сцената на НЧ „Надежда – 1869“ гр. Велико Търново
„Нирвана“ от Константин Илиев
режисьор – Иван Добчев
сценография – Венелин Шурелов
музика – Асен Аврамов
участват: Ирмена Чичикова и Христо Бонин
Постановката участва на театралните фестивали :
“Actor of Europe”, Ресен, Македония 2015, с Награда за най-добър спектакъл;
„Нова българска драма“ – Шумен 2010 с награда за сценография ;
„Малки театрални форми“ – Враца 2010 с награди за режисура, мъжка роля, сценография;
„Варненско лято“2010
С награда „Икар“ 2010 за музика.
Номинации за мъжка роля и награда за музика „Аскеер“2010.
В атмосферата на тежката национална катастрофа през 1913 г. Яворов изживява дълбока житейска и творческа криза. Лора е обсебена от непреодолима ревност. Сенките на живи и вече мъртви жени стоят между двамата. Един драматичен диалог, в който чувствата помитат задръжките на разума. Диалогът завършва с два изстрела.Цена на билетите – 10 и 12 лв, отстъпка за учащи, пенсионери и групи.
Справки и резервации на тел.: 0886 436 456
Билети се продават на І-ви етаж в комплекс „Славяни“
от понеделник до четвъртък от 15:30 до 18:30 часа
в петък и преди официални празници . от 14 до 16 часа.
Почивни дни – събота, неделя и официални празници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *