Медали и грамоти спечелиха децата на „Виргиния балет“ в Русе

ДЕВОРА КАЗАРИНА, ЛЕА ПОПДОНЧЕВА И КРИСТИН СУТРОВА СПЕЧЕЛИХА ЗЛАТНИ МЕДАЛИ В ТАНЦОВИЯ КОНКУРС „ТАНЦУВАЩА РЕКА“, КОЙТО СЕ ПРОВЕДЕ В РУСЕ. Трите възпитанички на „Виргиния балет“ са спечелили първото място с танца си „Два свята“. В индивидуалната надпревара Кристин Сутрова е успяла да вземе още един златен медал със солов танц.

Леа Попдончева и Богдана Лещакова са завършили състезанието със сребърни медали за соловите си изпълнения. На второ място журито е класирало и дуета на Дара Иванова и Моника Йорданова с танца им „Колибри“, както и за триото в стил хип-хоп – Елена Кирякова, Мария Казарина и Яница Таскова.

Мария Казарина се е окичила и с бронзов медал заедно с партньора си Михаил Гонков за дуетния им танц „Какво си мислиш“. На трето място журито е класирало и китайския танц с ветрило на Мария Тейлър и Пламена Ангелова, Ина Маринова и Богдана Лещакова с дуетното им изпълнение „След спектакъла“ и Калина Тодорова със соловия й танц „Атина“. За отличното представяне на танцьорите ръководителите на „Виргиния балет“ Виргиния Казарина и Сергей Казарин са получили грамоти „За принос в развитието на балетното изкуство в България“.

Момичетата и момчетата на „Виргиния балет“, формация към Младежкия дом във Велико Търново, вече се подготвят за участие в световните финали в Джърси, Нормандските острови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *