4 четения

Офроуд състезатели унищожиха земеделски посеви в Козаревец

Шофьори на високопроходими джипове унищожиха пшенични посеви в лясковското село Козаревец. Офроуд колите преминали директно през насажденията, за да спестят време и път в преодоляването на предварително начертания маршрут на състезанието. Потърпевшите производители са категорични, че никой от тях не е бил уведомен за провеждането на надпреварата и ще си търсят правата в съда.

„В събота работници на фирмата ме информираха, че вископроходимите автомобили умишлено излизат от черния път и навлизат във вече насетите с пшеница ниви, като, движейки се по дължина, унищожават посевите. Веднага отидох да проверя и пред мен премина джип, който направи две кръгчета в нивата. Звъннах на телефон 112 и скоро след това дойде полицейски екип. Тръгнахме по маршрута, по който се движеха джиповете, и единият водач нарушител ни информира, че се провежда офроуд състезание“, разказа Андрей Андреев, който работи като прокурирст в земеделската фирма, която обработва засегнатата нива.

Оказва се, че става въпрос за едно от най-големите национални състезания по офроуд. От Община Лясковец обаче са категорични, че не са били уведомени за това, че маршрутът му ще премине през пътищата, които са в тяхна територия.

Андеев се свързал с организаторите на надпреварата, които от своя страна дисквалифицирали недобросъветните участници.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *