Д-р Виктор Точков, продължителят на семейната традиция

Д-Р ВАЛЕНТИН ТОЧКОВ Е ЕДИН ЩАСТЛИВ БАЩА И ЛЕКАР, КОЙТО СЕ РАДВА НА УСМИВКИТЕ НА МАЛЧУГАНИТЕ, КОГАТО ОЗДРАВЕЯТ, И НА СВОЯ СИН, КОЙТО ИЗБРАЛ ДА ПОСЛЕДВА ПЪТЯ МУ. В момента 26-годишният д-р Виктор Точков е втора година специализант по ортопедия и травматология в клиниката по артроскопска травматология на университетска болница „София Мед”. Младият доктор се обучава при един от корифеите в тази област у нас доц. д-р Антони Георгиев и усвоява най-новите методи в лечението на травми.

„Нашето семейство е от потомствени здравни работници, баща ми е медицински фелдшер и дълги години е работил в Поликраище. Майка ми също е медицински фелдшер от Велико Търново. Без да го притискаме или да настояваме, бе напълно нормално синът ми да се насочи към лекарската професия”, споделя д-р Валентин Точков. След като завършва медицина, Виктор се посвещава на ортопедията и травматологията, а още като студент участвал в работата на доц. д-р Антони Георгиев.

„ПО-ЛЕСНО ЩЕШЕ ДА МУ Е, АКО БЕШЕ ИЗБРАЛ ПЕДИАТРИЯТА, ТЪЙ КАТО ЩЕШЕ ДА ЧУВСТВА МОЯТА ОПОРА, но той реши да се насочи в друга сфера. Специализацията по ортопедия и травматология според мен е правилният избор, защото е доволен от работата си в тази сфера. Много спортисти и изявени личности се оперират при тях. Миналата година дори премиерът Бойко Борисов се оперира там, министърът на икономиката Божидар Лукарски също. Работи се много интензивно и на високо ниво”, споделя началникът на търновската педиатрия. Силно удовлетворение носи на щастливия баща фактът, че синът му усвоява и практикува безкръвния метод за опериране при травми, който е широко разпространен в Европа и тепърва навлиза в България. За момента той се прилага само в университетските болници, а специалистите по него са малцина.

НАЧАЛНИКЪТ НА ПЕДИАТРИЯТА ИЗРАЗИ НАДЕЖДА, ЧЕ ЕДИН ДЕН СИНЪТ МУ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЗА ДА ЛЕКУВА МЕСТНИТЕ ХОРА. „За мен старата столица е развиващ се град, в който има бъдеще за младите лекари. Те не бива да се стремят само да работят в столицата. По-скоро е важен опитът, получен там, който ще бъде полезно да прилагат и предадат в провинцията. Коментирали сме, че може и да се върне във Велико Търново, а моят бащински съвет е той сам да избере къде да живее и работи. Така постъпиха моите родители с мен. Вярвам, че няма по-добро за едно дете от това да решава само бъдещето си”, заяви педиатърът.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Д-р Виктор Точков, продължителят на семейната традиция

  • 07.04.2016 в 23:48
    Permalink

    Къде може да посетим д-р ТОЧКОВ, с направление при необходимост ?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *